مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه مهریه مادر

سلام
پدرم بنده سال 99فوت کردند مقداری پول داشتند که به حساب مادرم انتقال دادیم ماشینی که داشتند و فیش حج ایشان به اصرار مادر فروخته و پول آن بین بچه ها و مادرطبق سهم الارث تقسیم شد خانه ای که ساکن بودند سه دانگ به اسم مادر و سه دانگ به اسم پدر بود که باز مادر گفتند سهمش را میخواهد و مجبور به فروش شدیم و سه دانگ به اضافه یک هشتی که به ایشان می‌رسید تقدیم کردیم حالا بعد این مدت میگوید من مهریه ام را میخواهم آیا ایشان می تواند با توجه به اینکه اموال پدر رو تقسیم کرده مطالبه کند؟در ثانی آیا می توانیم ادعای این را داشته باشیم که پدر در قبال مهریه دریافتی سه دانگ خانه را به اسم مادر زده؟ اگر پدر خانه دیگری داشته باشد میتواند از آن ادعای مهریه کند؟ ضمنا پدر پنج سال قبل از فوت سه دانگ این خانه را به اسم مادر زدند.

پاسخ ها :

محسن  ابوفاضلي

جناب آقای محسن ابوفاضلي :

با سلام اگر در اوراق و مدارکی که بینتون رد و بدل شده درج گردیده که همسر مرحوم از بابت فروش و تقسیم ترکه بابت مهریه نیز دریافتی داشته خیر ایشون نمیتونن ادعایی داشته باشند در غیر اینصورت با اثبات عدم دریافت دگ میتونن از اموال باقی مانده یا سهم سایر ورثه مهریه را مطالبه نمایند

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
بلی البته با دادخواست متقابل و تهاتر با مهریه
بلی

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه سوال شما یک سوال ساده حقوقی نیست بلکه شامل چندین سوال است که ابعاد گسترده ای دارند که باید هر کدام از ابعاد آنها به درستی و دقیق بررسی شود سپس به نتیجه نهایی رسید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

مهریه از ماترک قابل مطالبه است. هر ادعایی باید ثابت شود

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

سلام. این که مهریه را با سه دانگ پرداخت کردند را باید اثبات کنید.
مادام که مهریه پرداخت نشود مادر میتواند مدعی باشد

مهین نیکو

سرکار خانم مهین نیکو :

سلام بله متاسفانه می‌توانند ادعای دریافت مهریه از سایر اموال کنند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ در نظر داشته باشید که بایستی دید در قالب چه عقدی، نقل و انتقالات صورت گرفته است و به عبارت دیگر بابت چه امری بوده است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مهریه قابل مطالبه هست حتی بعد ازتقسیم‌مگر اینکه ثابت کنید مهریه وصول شده

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
بله قانونا امکان مطالبه مهریه وجود دارد و در تقسیم ترکه ابتدا دیون متوفی پرداخت و سپس اموال تقسیم میگردد چنانچه اموال دیگری مانند خانه از پدر باقی باشد امکان مطالبه و محاسبه مهریه از آن وجود دارد ، چنانچه مدعی پرداخت مهریه به مادر هستید باید دلایل پرداخت آن از سوی پدر را به دادگاه ارائه نمایید صرف ادعا کافی نخواهد بود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بله مهریه قابل وصول است سایر. مراتب باید اثبات گردد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بله می‌تواند مهریه‌اش را به اجرا بگذارد و بنا به دیون ممتاز از هر یک از وراث به نسبت سهمش که دریافت نموده است مطالبه مهریه نماید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله زوجه می تواند مطالبه مهریه نماید
و زوجه باید دادخواست به طرفیت ورثه به نسبت سهم الارث ایشان را مطرح نماید

خیر مگر ادعای پرداخت مهریه در مراجع قضایی اثبات گردد