مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک

آیا بدون اجازه یکی از وراث می‌توان ملک یا زمینی را به فروش رساند؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر
چنین امکانی وجود ندارد.
در صورتی که هر یک از وراث رضایت نداشته باشند می توانند از طریق دادگاه نسبت به تقسیم و فروش اقدام کنید.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

در صورتی که سهم وارث را بدون اذن وی بفروشید جرم فروش مال غیر متصور است و مجازات دارد

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
بله امکان پذیر است و نهایتا سهم ایشان از وجوه حاصل از فروش به صندوق دادگستری واریز خواهد شد.

زهرا  نادري

سرکار خانم زهرا نادري :

با سلام در صورت مشاع بودن نسبت ب سهم یکنفر قابل انجام نیست

زکریا رستمیان

جناب آقای زکریا رستمیان :

سلام. خیر . مگر با وجود شرایطی

افشین طنازی

جناب آقای افشین طنازی :

سلام وقت بخیر
بله بصورت معامله فضولی ممکن است اما نافذ نخواهد بود.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام صرفا سهم خود را. میتوانید واگذار کنید

محمد رسولی کسانق

جناب آقای محمد رسولی کسانق :

نخیر چون مالکیت شما بر ارثیه مشاعی هست بدون تقسیم و بدون اذن از طرف همه وراث امکان فروش ندارید

مهدی سعیدی خواه

جناب آقای مهدی سعیدی خواه :

برای فروش ملک ورثه‌ای ابتدا باید در دادگاه دادخواست تقسیم ترکه مطرح کنید یا اینکه اگر در بین وراث صغیری وجود نداشته باشد با هم به توافق رسیده و سپس ملک را به فروش برسانید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
خیر فقط سهم خودتان را بصورت مشاعی می توانید بفروشید

افشین حمیدپور

افشین حمیدپور :

سلام بله به میزان سهم ولی تصرف در ملک باید با اجازه تمام وراث باشه

فواد رضائی

جناب آقای فواد رضائی :

با سلام؛
هر یک از شرکا (ورثه) میتواند نسبت به فروش سهم خود بطور جداگانه اقدام نماید اما فروش سهم (مال) دیگری مستند به ماده 3 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب سال 1308 در حکم کلاهبرداریست .
والله اعلم
فواد رضائی

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
تصرف حقوقی در مال خود جایز است لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر وراث یا شرکا است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
از طریق دادگاه میتوان بدون اجازه یکی از وراث نیز اقدام به فروش ملک نمود.