مشاوره حقوقی رایگان - قوانین هبه و وراث

با سلام
پدری مغازه ای را پسرش هبه داده و پسر هم هبه را در اختیار گرفته و اجاره داده . پسر زودتر از پدر میمیرد . پس از فوت پدر ، برادرانِ پسر مغازه را تصاحب میکنند . سوالم اینه ، در صورت فروش مغازه چه کسانی ارث میبرند .
فرزندی که پدر به او هبه داده ، دوبرادر و دو خواهر و مادرش زنده هستند .
سپاس فراوان

پاسخ ها :

سید سعید موسوی

جناب آقای سید سعید موسوی :

با سلام
کلیه وراث حین الفوت متوفی از ماترک وی ارث میبرند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال تکراری است و در گذشته به شکل دقیق و کامل جوابگویی به عمل آمده است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر پسر فوت کند و پدر و مادر داشته باشد فقط پدر و مادر ارث می برد و خواهر و برادر ارث نمی برد.
اگر فرزند نیز داشته باشد به هر یک از پدر و مادر یک ششم می رسد و الباقی بین فرزندان تقسیم می شود.
سهم فرزند پسر دو برابر دختر است.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

پدر و مادرِ، پسرمتوفی وارث هستند زیرا پس از فوت متهب، واهب حق رجوع به مال موهوبه ندارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر قرارداد هبه اثبات گردد مغازه متعلق به تمام ورثه متهب می باشد

ورثه متهب باید دادخواست حقوقی اقامه نمایند

محسن  ابوفاضلي

جناب آقای محسن ابوفاضلي :

با سلام اگر به عقد هبه و با مدرک معتبر به پسر منتقل شده باشد کلا سهم وراث ایشون است و برادران متوفی باید ثابت کنند که عقد هبه باطل بوده

حکیمه عطالو

سرکار خانم حکیمه عطالو :

وراث حین الفوت پدر و مادر پسر و اگر فرزند داشته باشد فرزند و همسر

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
براساس قوانین ، اگر هبه به صورت صحیح واقع شده باشد ، مادر و پدر و فرزند ارث می برند و نوبت به خواهر و برادرها نمی رسد.