مشاوره حقوقی رایگان - استفاده از حق حبس

با سلام
اگر خانمی پس از مراسم عقد و عروسی خانه و زندگی مشترک را ترک و ادعای نفقه کند و به واسطه عدم تمکین حکم الزام به تمکین بگیرد و دعوی نفقه او رد شود و سپس به واسطه ممانعت از رابطه خاص زناشویی درخواست طلاق کند با ادعای عجز زوج در برقراری ارتباط زناشویی که آن هم در کمسیون پزشکی خلافش ثابت شود و دادگاه و دیوان عالی ضمن رد دعوی طلاق زوجه حکم به رضایت زوج برای طلاق دهد و این فرایند 10 سال از تاریخ ازدواج و عروسی گذشته باشد. حال می تواند به جهت باکره بودن طلب نفقه به سبب حق حبس کند؟
لازم به ذکر است باکره بودن خانم به سبب پرده حلقوی تا مادامی که زایمان طبیعی انجام ندهند ماندگار است.

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که زوجه دوشیزه باشد می‌تواند از حق حبس خود استفاده نمایدو زوج ملزم به پرداخت نفقه است

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان طرح دادخواست مطالبه نفقه مستند به حق حبس وجود دارد و احتمال پیشرفت پرونده به نفع زوجه وجود دارد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر این موضوع در مورد نوع پرده بکارت از طریق نظریه پزشکی قانونی به اثبات برسد و شما نیز رابطه زناشویی قبلا داشته باشید در این صورت حق حبس منتفی است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر این خانم باکره محسوب نمیشود

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درصورتی که حتی یکبار تمکین کرده باشد حق حبس ساقط میشود

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
ارتباطی به نوع پرده بکارت ندارد و داشتن رابطه زناشویی حتی یک بار برای پزشکی قانونی قابل تشخیص است و باعث سقوط حق حبس می شود.
اگر حکم عدم تمکین صادر شده باشد تا زمانی که تمکین نکند نفقه به خانم تعلق نمی گیرد.

ابوذر  حسن زاده

جناب آقای ابوذر حسن زاده :

وقتی دخول صورت گرفته باشد و اثبات بشود حق حبس دیگر ندارد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
درصورتی که زوجه تمکین نکرده باشد می‌تواند از حق حبس استفاده کند
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر دوشیزه باشد آری نفقه گذشته و حال قابل مطالبه است
و در این فرض زوجه می‌تواند از حق حبس خویش استفاده کند.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

ربطی به باکره یا بیکره بودن ندارد، حکم عدم تمکین شما صادر شده و هیچ نفقه‌ای به شما تعلق نخواهد گرفت مگر اینکه تمکین نمایید