مشاوره حقوقی رایگان - شکایت متقابل توهین

با سلام و احترام،
متاسفانه برادر من در یک درگیری لفظی ساده با پسرخاله‌اش لفظ توهین آمیزی نسبت به ایشان به کار برده و ایشان اون لحظه را فیلم گرفته ..
( به ایشان گفته من تو را حساب چیزم نمی کنم ... )
در حالی که شاکی نیز به طور مکرر برای تحریک برادر بنده به فحاشی از الفاظ رکیک استفاده می‌کند که این الفاظ رکیک نسبت به برادر بنده نیستند..
سوال1..آيا با توجه به الفاظ رکیک و تحریک کننده شاکی که نسبت به برادر من نیستند و همچنین تکرار الفاظ توهین آمیز می توان علیه شاکی شکایت متقابل مطرح کرد؟ سوال2..آیا می‌توان بدون رضایت شاکی درخواست تعلیق تعقیب داد؟
سوال3.. با توجه به الفاظ رکیک و تحریک کننده شاکی و اقرار و تقاضای بخشش و تخفیف متهم مجازات چیست؟
سوال 4..آیا امکان داره لایحه دفاعیه و شکواییه تنظیم کنید؟
باتشکر وسپاس فراوان

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود هر دو می‌توانند شکایت کنند
مجازات توهین ساده جزای نقدی است شش تا بیست و چهار میلیون تومان

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

شکایت کنید از پنل مربوطه. رخواست تنظیم لایحه دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
شما میتوانید شکوائیه توهین مطرح نمایید
قاضی باید مجازات را تعلیق ‌نماید و درخواست متهم لازم نیست
مجازات جزانقدی خواهد داشت
بله دفاعیات خود را ارائه نمایید

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

سؤال تکراری است ...

بنده شخصاً به سوال جنابعالی در تاریخ 10 اسفندماه سال جاری پاسخ داده ام لکن جنابعالی در سؤال اول خود نوع توهین بکاربرده شده در کلام برادرتان را قید نفرموده بودید فلذا راهنمایی به سمت تمایز بین الفاظ مشمول حکم قذف یا توهین دوران داشت و دراین سوال به جمله بکار رفته مشخصاً اشاره کرده اید که دراینخصوص باید گفت این جمله، مشمول شلاق بعنوان مجازات حدی قذف نبوده و صرفاً توهین ساده است و فقط از باب تعزیر، جزای نقدی به نفع صندوق دولت، برآن بار میشود که میزان آن از 6 تا 24 میلیون تومان بسته به نظر قاضی تعیین خواهد شد و راه اسقاط مجازات، صرفاً کسب رضایت شاکی و عدول از شکایت است وگرنه اقرار و ابراز ندامت و تقاضای بخشش بدون اخذ رضایت شاکی آنهم فقط به این دلیل که طرف مقابل هم در تحریک متهم نقش داشته است؛ صرفاً ممکن است اندکی از میزان ریالی جزای نقدی تعیینی وفق نظر قاضی بکاهد لکن امکان تعلیق تعقیب آن بدون اخذ رضایت شاکی میسور نیست.

درخصوص امکان شکایت متقابل بواسطه بکاربردن الفاظ رکیک درمورد افرادی غیر از متهم؛ پاسخ همان است که تفصیلاً در سوال قبلی شما به آن پرداخته شد.

و درخصوص تنظیم متن لایحه دفاعیه و شکواییه درصورت تمایل میتوانید از طریق برقراری تماس تلفنی یا ارسال ایمیل به آدرس ثبت شده در پروفایل وکلا، به وکیل منتخب خود درخواست بررسی و مطالعه پرونده و متعاقباً تنظیم اوراق قضایی مربوطه را بدهید.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

با توجه به نوع پرونده مجازات فحاشی و توهین جزای نقدی است که تعلیق یا تعویق می‌شود و معمولا رویه بهداین صورت است بهتر است که مسالمت آمیز حل و فصل شود