مشاوره حقوقی رایگان - مرور زمان در جرم استفاده از سند مجعول

سلام در سال 97 از طریق سایتی مدرک دانشگاهی خریداری شد و استعلام گرفته شد اوکی بود. در همان سال مدرک را به اداره تحویل دادیم جواب استعلام داده نشد و مدارک اعمال نشدن دانشگاه به جرم جعل و استفاده از سند مجعول مواد 532,533,534 شکایت کرد. در پرونده دانشگاه 100 نفر مثل من بودند . حکمی صادر نشد تا الان که سال 1402 هست پرونده از شهرستان دیگر به شهر خودم با عنوان استفاده از سند مجعول ارسال شده. خواستم بدونم مشمول مرور زمان طبق ماده 105 میشه یا نه؟5 سال میگذرد و حکمی ندادند سپاس از سایت بسیار ارزنده و مفیدتون

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

با توجه به اینکه استفاده از سند مجعول مطابق ماده 527 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 دارای درجه 5 می‌باشد لذا مرور زمان آن ده سال است. می‌توانید در این خصوص جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

از تاریخ وقوع جرم یا اطلاع از جرم تا تاریخ طرح شکایت مرور زمان محاسبه خواهد شد.نه در طول زمان رسیدگی و به دلیل اطاله دادرسی.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
به نظر شامل مرور زمان نشده است چرا که مرور زمان از آخرین اقدام قانونی روی پرونده محاسبه می‌شود و از آخرین اقدام شما در پرونده بی‌اطلاع هستید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
پرونده نیازمند بررسی است باید اقدامات مرجع قضایی بررسی شود ، ملاک مرور زمان آخرین اقدام تحقیقی یا تعقیبی است و باید اقدامات قاطع مرور زمان بررسی شود . در هرصورت به مرور زمان امکان استناد خواهید داشت ولیکن استناد شما باید مستدل باشد.