مشاوره حقوقی رایگان - ادعای فریب در ازدواج زوجه

با سلام و عرض ادب

بنده 38 سالمه و هیچگونه سابقه کیفری ندارم.

با خانومم توی سایت همسریابی آشنا شدم.
ایشون بعد از دو ماه زندگی مشترک رفته خونه باباش و مهریه و نفقه رو دادخواست داده...

منم اعسار زدم و دادگاه نوبت داده برای بیست روز دیگر برای بررسی اعسار که دوتا شاهدامو ببرم.

حالا همسرم رفته ازم شکایت کیفری کرده برای فریب در ازدواج
یا همون تدلیس در ازدواج

خانومم مدعی شده فریبش دادم!
چون گفتم ماشین و خونه و شرکت دارم
دوتا شاهد هم برده
و عکس از ماشینم گرفته گذاشته روی پرونده
و توی سایت همسریابی که باهم آشنا شدیم هم ثبت شده که نوشتم خونه و ماشین و شرکت دارم.

البته سند خونه و ماشین یا هیچ چیزی بنام من نیست...

4 تا سوال دارم:

1. لطفا راهنمایی کنید برای اینکه ثابت کنم فریبش ندادم چطوری دفاع کنم؟

2. حالا اگه دفاع کنم که این ها رو داشتم و دروغ نگفتم، بابت مهریه توقیف میشه؟

( نکته: مستثنیات دین رو به دلایلی که گفتنش طولانیه بزاریم کنار و بیخیالش )

3. میتونم دفاع کنم که قبلا داشتم و فروختم و الان ندارم؟

4. فرض اینکه نتونم دفاع کنم و در صورتی که بتونه حکم تدلیس بگیره
حکم فسخ نکاح بهش میدن و از سه ماه تا دوسال حبس تعزیری به من!

اما سوال4: با توجه به اینکه سابقه کیفری ندارم زندان رفتنم حتمی هست؟ یا اینکه زندان تعزیری رو میتونم بخرم یا... چی میشه؟

سپاس

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
صرف اینکه اعلام کرده باشید شرکت دارید و یا ماشین و خونه تدلیس در نکاح محسوب نمی شود و می توانید اعلام کنید که این ادعا شوخی بوده که قبل از ازدواج مطرح کرده بودم و در زمان ازدواج زوجه از وضعیت زندگی بنده کاملاً اطلاع داشته است.
اگر واقعاً خونه و ماشین داشتید و به نام شخص دیگری انتقال داده اید می توانید در دادگاه بگویید که قبل از ازدواج انتقال داده اید ولی اگر مشخص بشه بعد از عقد انتقال داده اید ممکن است بخواهد بایت مهریه توقیف کند.
تدلیس در نکاح شرایطی دارد که زوجه در دادگاه باید همه موارد را اثبات کند و دادگاه به راحتی با درخواست فسخ نکاح موافقت نمی کند.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

وکیل بگیرید
بلی
شاید
چیزی بنام خرید زندان نداریم

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام می‌بایست وکیل بگیرید بعضی موارد نیاز به تخصص دارد