مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از صاحب کارم

با عرض سلام و خسته نباشید
بنده تقریبا دوازده سیزده ساله تو یکی از آژانس های تاکسی تلفنی شهرستان خوی مشغول به کار شدم. تقریبا سال 85-86. اون زمان صاحب آژانس با من روزی شش هزار تومن طی کرد. صبح از ساعت٧-٧.5 تا ساعت تقریبا ٩-١٠شب. ناهار هم یک ساعت تقریبا. روز تعطیل هم نداریم. یعنی دقیقا یک سال تمام بجز روزهای تاسوعا و عاشورا و سیزده بدر. بعد تقریبا شش ماه سال جدید شروع شد و دو هزار تومن گذاشت روی پولی که بهم میدادن. تابستون ها هم چندروزی میرفتم مسافرت هیچ حقوقی یا پولی بهم نمیدادن. سال دیگه کرد ١٠ هزار تومن همینجوری ١٣-١5-١٨-٢٠ تا حقم رو کردن 25 هزار تومن که زد صاحب کار اصلیم سهم خودشو فروخت به برادر کوچکتر خودش. اینا تقریبا سه سال با همین 25 هزار تومن پول میرفت جلو. بدون اینکه حرفی در مورد حق من بزنن. بعد تقریبا سه سال دیگه مجبور شدم اعتراض کنم. با واسطه توسط یکی از راننده های آژانس بهم گفتن باشه فعلا حقت رو میکنیم 4٠ هزار تومن تا مدتی دقیقا یک ماه یکم اینور اونور مونده بود به ماه رمضان گفتن با همین سر کن تا ماه رمضان تموم بشه بازم حقت رو میکنیم 5٠ تومن ولی متاسفانه سر حرفشون نموندن و این یکی ماه رمضان داره میرسه ولی هنوز خبری از اضافه کردن نبود تا آخرین روز سال ٩٨ دیگه مجبور شدم دوباره اعتراض کنم. روز بعد که اولین روز عید بود دم غروب داشتیم سر حق و حقوق و اضافه کاری و حتی عیدیم حرف میزدیم که یکی از دو برادر و صاحب آژانس بهم گفت پاشو برو بیرون. خوش اومدی. زودباش برو. دیگه نمیخواد اینجا باشی. با این وضع خراب بازار و نبود سرویس از کجا بیاریم بذاریم رو حق و حقوق و دستمزد تو. از کجا بیاریم بهت عیدی بدیم. خوش اومدی. ما پولی نداریم. تو این چندین و چند سال نه اضافه کار بهم دادن. نه عیدی درست و حسابی. هرسال نزدیک عید بهم بیست تومن سی تومن و آخرین و بالاترین عیدی که بهم دادن 5٠ هزار تومن بوده. والسلام. الان لطف کنید بهم بگید من چیکار کنم. البته اینم بگم زمانی که من اومدم آژانس برای کار کردن تا همین تقریبا چندروز پیش هیچ گونه قراردادی کاغذی یا نوشته ای بینمون وجود نداشته و نداره. فقط من این وسط شاهد خیلی زیادی دارم که همشون میدونن و در جریان همه چیز هستن. نه یک نفر نه دونفر حداقل صدنفر شاید هم بیشتر. ازتون خیلی خیلی ممنون میشم منو راهنمایی کنید تا بتونم به حق و حقوقی که واقعا حقمه برسم. اونم تو این وضعیت خیلی بد بخاطر کرونا. بخدا ریالی ندارم چون منبع درآمد دیگه ای نداشتم. الان بخاطر ده هزار تومن موندم. خیلی در حقم ظلم کردن. خیلی ها یعنی مشتری ها اونارو که صاحب آژانس هستن نمیشناسند. بیشتر منو می‌شناسن. تو این همه سال بخدا از جون و دل مایه گذاشتم و تا جایی که تونستم من واسشون مشتری جمع کردم. متاسفانه اینطوری در حقم ظلم کردن. قربونتون برم. منتظرم راهنمایی هاتون هستم بلکه انشاءالله بتونم به جایی برسم.

پاسخ ها :

ایرج بهشتی نژاد

ایرج بهشتی نژاد :

نداشتن قرارداد مانع گرفتن حق و حقوقتان نمی شود .نداشتنن قرارداد در حکم کارگر دایم است به اداره مکار شکایت کنید