مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه حقوق و اضافه کاری

با سلام
اینجانب مدت پنج سال است در شرکتی به صورت قرارداد 3 ماه به 3 ماه مشغول بکار هستم. پس از 2 سال اول، پیشنهادی بابت پست مدیریت به اینجانب شد و برای 3 ماه در پست جدید مشغول به کار شدم و عنوان شغلی نیز مدیر تعریف و در قرارداد 3 ماهه نیز عنوان مدیر ذکر شد و حقوق پایه اینجانب از حقوق پایه قبلی 1400000تومان بیشتر شد. در لیست بیمه هم ارسال شد. پس از 3 ماه بنا به مصالح و تغییر روش شرکت، این پست تجمیع شد و اینجانب به پست و خدمت قبلی برگشتم و با قرارداد 3 ماهه جدید و با شرح شغل قبلی و قبل از ارتقا و البته با کسر 1400000 تومان افزایش حقوق پایه 3 ماهه قبل. هم اکنون نیز 3 سال است در همان شغل مشغول به کار می باشم. آیا کارفرما حق کاهش حقوق پایه مرا داشته است؟ در حالی که وقفه‌ای بین همکاری اتفاق نیفتاده است؟ آیا می توانم ما به التفاوت حقوق پرداخت نشده‌ام را با شکایت از شرکت دریافت نمایم؟
ضمنا، شرکت ما را ملزم به اضافه کاری نموده است و قانونی گذاشته مبنی بر اینکه باید 50 ساعت اضافه کار بمانید تا به شما بهره وری پرداخت گردد و این بهره وری طوری محاسبه می گردد که به ازای هر ساعت اضافه کار به همان نسبت به ما مزد پرداخت می شود و در صورت عدم تکمیل 50 ساعت به همان نسبت از پرداختی کارانه کسر می گردد. یعنی مبلغ کارانه را به میزان اضافه کار وصل کرده اند. در حالی که مبلغ کارانه پرداختی شامل ماخذ تامین اجتماعی نمی گردد و در سابقه و لیست بیمه اینجانب محاسبه نمی گردد در حالی که اینجانب ساعت حضور در شرکت داشته ام و بابت آن اضافه کار به نام کارانه به اینجانب پرداخت شده است، اما طبق قانون باید در لیست بیمه اینجانب اضافه کار نیز در نظر گرفته می شد و سپس ارسال می شد، اما شرکت به جهت عدم پرداخت مالیات و بیمه اضافه کار، با نام کارانه اقدام به پرداخت نموده است. آیا امکان دریافت مبالغ پرداخت نشده اضافه کار در حالی که اضافه کار در لیست ورود و خروج شرکت نیز ثبت شده و لی در فیش درج نشده است ممکن است؟ آیا می توان زمان اضافه کاری را که در شرکت بوده ایم ولی در لیست بیمه رد نشده است، شکایت و حق خود را بگیریم؟
ممنون از راهنمایی شما

پاسخ ها :

ایرج بهشتی نژاد

ایرج بهشتی نژاد :

بله .به اداره کار شکایت کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشکر ارجمند

حقوق و مزایای شما کاملا از طریق اداره کار قابل پیگیری و مطالبه است اقدام نمایید
ابتدا باید در دفاتر پیشخوان احراز هویت شوید
سامانه روابط کار نیز ثبت نام کنید
دادخواست تخصصی تنظیم گردد