مشاوره حقوقی رایگان - زمین کشاورزی اوقافی واگذار شده به غیر

قطعه زمین اجدادی به متراژ 7000 متر مربع که جهت صوم صلاه به عنوان وقف برای سالهای متمادی در اختیار اجداد بنده قرار گرفته، با توجه به مستنداتی که وجود دارد این قطعه زمین میبایست نسلاً نسل در اختیار این خاندان باشد، اما اداره اوقاف اعیان این زمین را به یکی از کارمندان خود واگذار کرده است. لطفا در خصوص اقدام قانونی لازم راهنمایی نمایید. با تشکر

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و اقدام شما نیاز به وکیل دارید با راهنمایی درست نمیشه

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
دادخواست تخصصی تنظیم گردد و

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون ، اداره اوقاف اجازه فروش اموال وقفی را ندارد

باید وقفنامه مطالعه گردد تا ابتدا
نوع وقف مشخص گردد که آیا وقف عام یا وقف خاص است
باید شرایط و مفاد وقف معلوم شود
باید متولی و نحوه تعیین متولی بعدی مشخص گردد
و ....
و سپس با توجه به مفاد وقف نامه دادخواست مناسب اقامه نمایید و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مطابق ماده 3 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه مصوب 1363، موقوفه دارای شخصیت حقوقی است. در نتیجه در اموری که مربوط به موقوفه است و ممکن است الزاماتی برای موقوفه به وجود آید که نتیجه آن علیه موقوفه است، برای طرح دعوا می بایست موقوفه را طرف دعوا قرار داد لذا باید دقت شود که طرف دعوا قرار دادن نماینده با توجه به شخصیت حقوقی موقوفه نمی تواند صحیح باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

بر اساس قوانین و مقررات مربوط به وقف، زمین‌های وقفی نباید به شخصی واگذار شوند و باید برای استفاده عمومی در اختیار مردم قرار گیرند. با توجه به این موضوع، اگر قطعه زمین مذکور به عنوان وقف ثبت شده است، اداره اوقاف می‌بایست بر اساس قوانین و مقررات، آن را به شخص دیگری واگذار نکند.

با توجه به اینکه مستندات قابل قبولی در اختیار شما برای اثبات وجود وقف مذکور وجود دارد، شما می‌توانید با مراجعه به دادگستری و تقدیم شکایت، از اداره اوقاف اعیان درخواست بازگرداندن واگذاری زمین وقفی را داشته باشید. در این راستا، بهتر است ابتدا با وکیلی که در زمینه حقوق ملکی و وقف تخصص دارد، مشورت کنید و نحوه اقدامات لازم را بررسی کنید. در صورتی که اداره اوقاف اعیان با درخواست شما همکاری نکرد، می‌توانید با تقدیم شکایت به دادگستری، درخواست بازگرداندن زمین را به ویژه به عنوان وقف مذکور، ارائه کنید.

همچنین، می‌توانید با مراجعه به اداره اوقاف اعیان در شهر و استان مربوطه، از وضعیت واقعی زمین و دلیل واگذاری آن را پرسیده و از اداره درخواست بازگرداندن آن را داشته باشید. در این بین، برای تأیید وقف مذکور، شما باید مستندات و شواهد مربوطه را جمع آوری کنید و به اداره اوقاف اعیان ارائه دهید. این مستندات می‌تواند شامل شناسنامه، روزنامه‌های اعلامیه وقف، سند مالکیت قطعه زمین و دیگر مدارک مرتبط با وقف مذکور باشد.

در کل، برای رسیدگی به این موضوع، بهتر است ابتدا با وکیلی که در زمینه حقوق ملکی و وقف تخصص دارد، مشورت کنید و نحوه اقدامات لازم را بررسی کنید. همچنین، می‌توانید با مراجعه به دادگستری و تقدیم شکایت، از اداره اوقاف اعیان درخواست بازگرداندن واگذاری زمین وقفی را داشته باشید. در نهایت، بهتر است در این موضوع کاملاً حساس برای شما، از راهکارهای قانونی و کاملاً مستنداتی استفاده کنید و به روش‌های غیرقانونی و ناقض اخلاقیت پناه نبرید.