مشاوره حقوقی رایگان - درخواست دیه تصادف منجر به فوت

باسلام و عرض ادب. پدر من در سال 81 به همراه چند نفر دیگر در یک تصادف رانندگی فوت کردن. و راننده ماشین سالم ماندن . متاسفانه بیمه نامه نداشتن . ولی قاضی محترم به ایشان اعسار جزی دادن ولی چون راننده ادعا کرد که هیچی ندارم و توان پرداخت اقساطی دیه را نیز ندارم اعسار مطلق دادن . در سال 99 دادگاه صندوق رو ملزم به پرداخت دیه نمودند که نماینده صندوق در دفاعیاتشون گفتند چون تصادف قبل سال 87 بوده طبق قانون صندوق چهار میلیون فقط میدهیم بقیه به ما مربوط نیس ماهم چون دیه به روز هستش و حقمان ضایع میشد نگرفتیم . ولی نماینده صندوق گفتند که اگر بعد 87 تصادف اتفاق میفتاد قانون اصلاح شده و دیه کامل را میدادن. الان ما دستون به هیچ جا بند نیس راننده آزادانه داره زندگیشو میکنه . ماهم هر جا میریم میگن راننده اعسار مطلق گرفته . وکاری از دست هیچ کس بر نمیاد . بنظرتون من چیکار کنم تا حقمون پایمال نشه. از بیت المال هم اقدام کردیم جواب نگرفتیم گفتن راننده چون در قید حیات هستن چیزی بهتون تعلق نمیگیره. ممنونم ازتون راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اولا به ان رای میتونستید اعتراض کنید ثانیا باید تحقیق کنید که آیا مسبب مرگ، اموالی دارد یا نه که معرفی کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به محض اینکه مالی از مقصر پیدا کردید توقیف کنید

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،چند راه حل خدمتتان تقدیم می گردد،: اولا اگر چه راننده اعسار نموده ولی شما هر چند وقت(مثلا هر 6 ماه) طی لایحه ای از اجرا درخواست استعلام از اداره ثبت و پلیس راهور و بانکها، جهت شناسایی اموال محکوم علیه را نمایید و هر وقت مالی از ایشان شناسایی نمودید می توانید به اجرا معرفی و توقیف کنید،همچنین تقاضای توقیف کلیه حسابهای ایشان را بنمایید، ثانیا،شما باید به ساختمان وزارت دادگستری واحد دیات (اگر شهرستانی هستید به اداره کل دادگستری)مراجعه و با در دست داشتن کپی کل پرونده که مهر اجرا خورده،بهمراه فرم درخواست دیه از بیت المال، مراجعه و مدارک را تحویل ،جواب بعد حدود 7 ماه بشما اعلام، که به احتمال قوی دیه به نرخ روز بشما وراث، پرداخت می گردد،(که احتمالا مراجعه شما برای دریافت دیه از بیت المال بصورت شفاهی بوده که جواب نگرفتید)ثالثا، بر فرض عدم پرداخت دیه از بیت المال، شما وراث،دادخواست علیه صندوق و شخص راننده تقدیم دادگاه و دیه به نرخ روز را مطالبه کنید،رابعا معسر اگر از حالت اعسار کامل خارج شده و توان پرداخت دیه به اقساط را دارد، دادخواست حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق ایشان،را تقدیم دادگاه کنید، تا اعسار کامل ایشان ملغی الاثر گردد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام از طریق صندوق تأمین خسارت های بدنی مجددا پیگیری کنید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

متاسفانه طبق قانون کاری نمی توان کردمگر اینکه ثابت شود ایشان معسر نیست

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام
اعسار امری حدوثی است و اصل محکومیت متهم را زایل نمی کند، ممکن است فردی در سال 99 معسر بوده باشد ولی در زمان فعلی نباشد. ضمن اینکه راننده سهام عدالت دارد یارانه دریافت می کند و گردش حساب دارد.ستاد دیه در خصوص زندانیان جرایم غیر عمد وام پرداخت می کند و بخشی را بلاعوض می دهد. به نظر می‌رسد شما خودتان به دنبال اخذ دیه از بیت المال هستید و گرنه از طرق بالا قابل دریافت هست
با توجه به مراتب فوق از اجرای احکام پیگیری بفرمایید تا برگ جلب ایشان صادر گردد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام قابل بررسی و گفتگو و توضیحات بیشتر است

جواد قدرتی

جناب آقای جواد قدرتی :

اگر اموالی از راننده پیدا کردید توقیف نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اعسار به معنی عدم تعلق دیه نیست ، شما اگر اموالی از ایشان سراغ دارید معرفی کنید و نیز از طریق صندوق موضوع را پیگیری نمائید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز به بررسی مدارک و اسناد مربوطه است.

مرتضی غلامی

جناب آقای مرتضی غلامی :

موضوع قابل گفتگو،دیه به طور کامل میشه از دولت گرفت