مشاوره حقوقی رایگان - جعل مبلغ و تاریخ چک سفید امضا

سوال:
اگر با کارشناسی خط معلوم شود مبلغ و تاریخ چک سفید امضاءیی توسط فردی جعل شده و جاعل پس از کارشناسی نیز اقرار کند که بدون اجازه و اطلاع صاحب حساب، مبلغ و تاریخ را نوشته است، آیا این امر از مصدایق جعل ماده 523 قانون مجازات اسلامی محسوب میگردد؟

آیا اصالت این سند با این جعل مخدوش شده و از بین رفته است؟

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اینکه بدون اجازه باشد می شود سوء استفاده از سفیدامضاء با جعل تفاوت دارد.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

اینکه جرم انگاری شده یا خیر در قانون مشخص است ولی اینکه عنوان مجرمانه چه باشد نظر بازپرس ملاک است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر جرم جعل نیست
زمانی که سندی سفید امضا به دیگری داده شود امضا کننده به صورت ضمنی موافقت کرده که دارنده سند ، خودش سند را تکمیل نماید ولی دارنده سند ، باید طبق توافق قبلی طرفین ، سند را تکمیل نماید

و اگر دارنده سند ، بر خلاف توافق
قبلی ، سند را تکمیل نماید مسئولیت خواهد داشت ولی باید این ادعا احراز و اثبات گردد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

صدور چک سفید امضاء به معنای آن است که صادر کننده چک به دارنده چک، تفویض اختیار نموده است تا مندرجات چک را تکمیل نماید، مگر آنکه صادر کننده و دارنده شناخت قبلی نداشته باشند یا چک از طریق مجرمانه ای تحصیل شده باشد.
علی ای حال :
با وجود سایر ارکان، تکمیل مندرجات چک ممکن است جعل محسوب شود. متوجه باشید سایر مندرجات چک را با امضاء چک اشتباه نگیرید داستان امضاء بسیار متفاوت است