مشاوره حقوقی رایگان - تعیین محل دادگاه مهریه

با سلام همسرم مهریشو مطالبه نموده از طریق دادگاه شهرستان محل زندگی پدرومادرش با این وجود که الان داره بامن زندگی میکنه آیا من می‌توانم اعتراض کنم و به دادگاه شهرستان نروم و بگویم محل زندگی ما یه شهر دیگس چرا باید بیایم این همه راه رو تا شهرستان، آیا میتوانم کاری کنم که در دادگاه محل زندگی خودمان دادگاهی شوم

پاسخ ها :

سميه سادات  مقامي تكيه

سرکار خانم سميه سادات مقامي تكيه :

مطابق با ماده 12 قانون حمایت خانواده مصوب 91/12/1 در دعاوی و امور خانوادگی مربوط به زوجین، زوجه می ‌ تواند در دادگاه محل اقامت خوانده یا محل سکونت خود اقامه دعوی کند مگر در موردی که خواسته، مطالبه مهریه غیرمنقول باشد.
همچنین وفق ماده 13 قانون حمایت از خانواده هرگاه زوجین دعاوی موضوع صلاحیت دادگاه خانواده را علیه یکدیگر در حوزه ‌ های قضائی متعدد مطرح کرده باشند، دادگاهی که دادخواست مقدم به آن داده شده است صلاحیت رسیدگی را دارد. چنانچه دو یا چند دادخواست در یک روز تسلیم شده باشد، دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به دعوای زوجه را دارد به کلیه دعاوی رسیدگی می ‌ کند.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دادگاه محل سکونت زوجه صلاحیت رسیدگی دارد
شما اگر مهریه را پرداخت نکرده آید نیازی به حضور در دادگاه نیست
بعد از صدور حکم مهریه و صدور اجرائیه می توانید دا‌دخواست اعسار بدهید.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

می توانید طی لایحه ای اعتراض خود را ارسال کنید

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام مراتب را طی لایحه ای به انضمام استشهادیه ای مبنی بر سکونت زوجه با شما از طریق دفاتر خدمات قضایی برای دادگاه ارسال کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر صلاحیت دادگاه و اقامه دادخواست صحیح است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود بله امکان اعتراض وجود دارد.
دادگاه محل سکونت موقت زوجه قابل رسیدگی است....

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

میتوانید دفاعیات خود را لایحه ارسال کنید و یا وکیل معرفی کنید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
زوجه مطابق قانون می تواند در محل اقامت شما ، یا خودش اقدام به دادخواست کند و ایرادی در این خصوص صورت نگرفته

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام؛؛؛

در حال حاضر برای مطالبه مهریه در قدم اول از طریق اداره اجرای ثبت باید اقدام کرد. در صورتی که از طریق این اداره نتوان مالی توقیف کرد، آنگاه به دادگاه مراجعه می شود.

زن به عنوان خواهان دعوای مطالبه مهریه، می تواند به دادگاه خانواده محل اقامت خوانده، یعنی شوهر، یا دادگاه محل وقوع عقد ازدواج، یا دادگاه محلی که مهریه باید در آنجا پرداخت می شده مراجعه نماید.

اگر زن و شوهر در حوزه هایی قضایی متفاوتی اقامت داشته باشد، مثلا زن مقیم تهران و مرد مقیم اصفهان باشد، زن می تواند به دادگاه خانواده محل اقامت خود مراجعه نماید.

یک وکیل :

با سلام
برابر قانون حمایت از خانواده همسرتان امکان طرح دعوا در محل اقامت خود را دارند.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
حق اعتراض به صلاحیت دادگاه را دارید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

طی لایحه ای اعتراض خود را ارسال کنید

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

نه مهریه عندالمطالبه هست وباید پرداخت شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اصولا امکان طرح دادخواست در محل سکونت زوجه می باشد می توانید دلائل ضمن دفاع ایراد عدم صلاحیت با توجه به همزیستی را مطرح نمایید