مشاوره حقوقی رایگان - حیاط خلوت مشاع

با سلام .من مالک طبقه همکف از دو طبقه منزل ویلایی در روستا هستم . اول شروع تکمیل منزل که سفتکاری بود با پیمانکار مشترک،طبقه بالایی موافقت کرد که حیاط خلوت مشاع که فقط حق تردد و استفاده و دسترسی با طبقه همکف است را مسقف کنیم . اما بعد از 6 ماه که از انجام این کار گذشت شکایت به دهیاری کرد که تخریب شود و پشیمان شده بود .دهیاری مدارک و... ساختمان را به کمیسیون ماده 99 فرستاد و رای قطعی صادر شد وجریمه و عدم تخریب صادر شد که پرداخت کردم . اما بعد از آن ایشان به دادگاه شکایت کرد و حکم قلع و قمع و تخریب گرفت ..!!!! میگوید میخواهم از سقف آشغال بریزم پایین یا نردبان بگذارم و رفت و آمد کنم .در حالیکه از ابتدا و طبق نقشه اولیه ،پنجره های اتاق خواب ها هم داخل حیاط خلوت است و راهی برای رفت و آمد طبقه بالا وجود ندارد و تنها راه تردد از داخل طبقه همکف است.لطفا بر اساس ماده قانونی که وجود دارد و میتوانم به کار بگیرم راهنمایی بفرمایید .ممنون

پاسخ ها :

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

درمشاعات هرکدام از شرکاء می‌توانند تصرفات درحدمتعارف داشته باشند

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

بهرحال حیاط خلوت اگر مشاع است بدون کسب رضایت نمی توان کاری نمود اگر قبلا موافقت ورضایت نموده باید مکتوب رضایت وی را می گرفتیدتا ثابت نمایید رجوع از اجازه ميسر نيست.ماده 405 قانون مدنی مستند این موضوع است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبقه بالا حق گذاشتن راه پله و رفت و آمد نخواهد داشت
و طبقه پایین هم حق مسقف کردن حیاط خلوت را نخواهد داشت

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

پرونده ها این چنینی نظر کارشناس خیلی مهم است