مشاوره حقوقی رایگان - تنظیم سند و دیرکرد سند و متراژ

باسلام. بنده درسال 97آپارتمانی خریدم که طبق مبایعه نامه قرار براین بود که اگه متراژ کم بود باید پولش رو سازنده پرداخت کند و دیرکرد سند هم 50هزار تومان نوشته شده که باید سند رو درتاریخ 97/1٠/23میداد.درتاریخ97/11به سازنده از طریق وکلای داوری که اسمش در مبایعه نامه هست فرستادیم وبرگه پست دردستم هست ودر انجا پرونده تشکیل دادیم وچون سازش نشد برگه ارجاع به شورای حل اختلاف دادن.الان که سازنده آپارتمان به شورای حل اختلاف آمده وبه وکیلم گفته که من به خریدارتون اظهارنامه فرستادم که دراین اظهارنامه گفته تیرماه 98سند آماده است ولی 2ماه بعد (98/6/23)تنظیم شده ودرتاریخ98/9/23بیاین تا سند رو بزنیم البته امضای بنده جهت تحویل اظهارنامه به صورت جعلی از طرف سازنده زده شده وبنده اصلا این اظهارنامه رو تحویل نگرفتم وضمنا چرادریک اظهارنامه سه تا تاریخ هست ؟ .به نظر شماعزیزان میتونیم کمی متراژ رو بصورت قیمت به روز و دیرکرد سند را بگیریم ومبلغ هرمتر آپارتمان دومیلیون وصدوپنج هزارتومان معامله شده بود (درسال97) یاتا تاریخ 98/9/23محاسبه میشه؟باتشکر از شما عزیزان

پاسخ ها :

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام دوست عزیز :
مسئله ای که مطرح کردید دارای چند سوال است که بر اساس اطلاعات و تخصصی که بنده دارم جواب داده می شود.
1_ مطابق اظهارات شما سند در موعد مقرر تحویل نشده و از این نظر مطابق قاعده لاضرر و ماده 10 قانون مدنی می توانید بابت عدم تعهد طبق شرح قرار داد خسارات خود را بگیرید
2_ نکته دیگری که قابل تامل است بحث اخطاریه قانونی است که بیان می‌دارید به شما ابلاغیه ای صورت نگرفته در این مورد اگر امضاء از جانب شما در ذیل ورقه اخطاریه وارد شده می توانيد ادعای نسبت به امضاء ایراد جعل وارد کنید و از طرفی تاریخ اخطاریه قانونی با زمان تنظیم سند و تاریخ قرارداد کاملا متناقض است و اخطاریه قانونی نمی تواند دلیلی بر رد ادعای شما شود
3_ در مورد کسری زمین طبق رای وحدت رویه و عرف خرید و فروش بازار به نرخ روز محاسبه می شود مگر اینکه قرارداد طرفین به طریق دیگری در مورد محاسبه کسری زمین توافق و شرط شده باشد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

مکان طرح دعوی و شکایت برای شما وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خسارت دیر کرد طبق توافق در قرارداد قابل مطالبه است.
کسری متراژ اگر در قرارداد پیش بینی نشده باشد به نرخ روز محاسبه می شود