مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع با هنر های رزمی و عصای کوهنوردی

سلام شب ها از باشگاه ورزشیم پیاده تا خونه میروم و نزدیک های 11:30 تا 12 شب به خونه میرسم ، شاهد بچه های زیر 18 سالی هستم که ، با شوکر سوار موتورسیکلت هستند ،بچه های زیر 18 سالی که با لگد سطل های زباله شهرداری رو زمین میندازند و فریاد میکنند و در انتهای مسیر ، زباله جمع کن هایی که شاید برخی معتاد باشند ، که یک بار اون موتور سوار ها به شوخی کنارم شوکر زدند،بنده سوار دوچرخه بودم، که بهم نخورد خندیدند و رفتند،پلاک موتور پوشانده بودند ، بنده آمادگی جسمانی همگانی هوازی و هنر رزمی آیکیدو کار میکنم، این ورزش نه مشت و نه لگد داره ، بیشتر فنونش بر پایه هل دادن حریف و پرت کردنش با استفاده از نیروی خود شخص هست که میتونه منجر به شکستگی دست یا در رفتگی کتف بشه، کوهنورد هم هستم ،کارت ورزشی هم دارم ، یکی دوسال پیش یکی از دوستانم رو که دان 4 کاراته بود یه بچه 16 ساله ، با موتور و چاقو زد به قصد اینکه موبایلشو بگیره، و هنوز که هنوز با اعتراض وکیلش بچه نرفته زندان ،امسال شاید 18 سالش بشه و بره،با اینکه دوربین مدار بسته فیلمشو گرفته، و دوست بنده چاقو تا نزدیک آورت قلبش رفته بود، خواستم بپرسم ، حمل لباس ضد چاقو و عصای کوهنوردی برای دفاع از خود جرم محسوب میشه ؟ و اینکه اگه فردی با چاقو برای گرفتن موبایل حمله کنه و با عصا کوهنوردی از خودمون دفاع کنیم سلاح سرد محسوب میشه؟اگه یه دست بیل رو نصف کنیم بدون اینکه برش خاصی بهش بدیم که شبیه باتوم باشه باز تسری به سلاح سرد میشه،یا اگه فرد با چاقو حمله کنه و فنی که میزنیم منجر به شکستگی دست یا پاش بشه یا باعث جراحت خودمون یا فرد بشه ، حبس و حمل سلاح سرد یا دیه میشه ، چون ممکنه به دروغ بگه سلاح رو ازش گرفتم و بهش آسیب زدم یا خودشو زخمی کنه ، بندازه تقصیر بنده که خداروشکر با وجود دوربین های تو شهر شاید حداقل از این یه مورد در امان باشیم، و اینکه برخی از این افراد زیر سن قانونی هستند ، در برابرشون چطور از خودمون دفاع کنیم؟غیر از اینکه این بچه ها یا حتی افراد بالغ آسیب میرسونن باعث ،از بین بردن آبروی یک ورزشکار هم میشن

پاسخ ها :

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

دفاع مشروع شرایط دارد .رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد و بدون آن نتوان خطر را دفع کرد .دفاع مستند به نشانه های معقول یا یک ترس و بیم عقلایی باشد .
خطر و تجاوز بابت اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگیرد .عملا توسل به قوای دولتی بلافاصله ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر موثر نباشد .

در صورت وجود تمام شرایط فوق دفاع مشروع است و مرتکب مجازات نمی شود .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر شرایط دفاع مشروع رعایت شود مشکلی پیش نمیاد

محمدمهدی فرهادیان طهرانی

جناب آقای محمدمهدی فرهادیان طهرانی :

خیر جرم نیست. دفاع مشروع در صورت وجود شرایط رافع مسوولیت کیفری است.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در هرصورت باید شرایط دفاع مشروع مذکور در قانون مجازات اسلامی رعایت شود

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

برای دفاع مشروع یکسری شرایط وجود دارد در صورت رعایت جز موانع مسولیت کیفری است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر شرایط دفاع مشروع رعایت شود مشکلی پیش نمیاد