مشاوره حقوقی رایگان - نحوه دریافت نفقه در غیاب پدر

باسلام
من یک دختر مجرد 40 ساله هستم اصلا ازدواج نکردم ، لیسانسه، از سال 90 دیگه نتونستم کار مناسب با محیط مطمئن پیدا کنم و قبل از اون 6 سال کار کردم، با اون پول ها سال 91 یک پژو206 خریدم و دارایی دیگری ندارم.
مادرم خانه دار و پدرم دبیر بازنشسته است، جدا از این که سالها از نظر مالی مارو توی مضیقه گذاشته 16 سال پیش با شکایت مادرم و حکم دادگاه مجبور به پرداخت نفقه شد، البته برای نپرداختن نفقه سالهای پیش پرونده داریم ولی وقتی شروع به پرداخت کرد اون پرونده رو دیگه دنبال نکردیم اما نبخشیدیم.
حالا گفته که میخواد یک خانه 70 متری به نام مادرم بکنه و بره، در حال انجام هست کارهاش و علنن اعلام کرد بعد از این که رفت دیگه به من نفقه نمیده و بهتره خودم بگردم دنبال کار، البته هنوز معلوم نیست میخواد مادرم رو طلاق بده یا فقط بره و ماهانه براش پول بریزه که بعیده، یا هیچی نریزه و بدون طلاق ترک کنه.
اما من فعلا درباره نفقه خودم میخوام بپرسم، وقتی بره آیا من میتونم شکایت کنم و از طریق قانون نفقه برام مقرر بشه؟، چه مدت زمان باید بگذره؟ حقوفش جدای از قسط واماش 7 میلیون دریافتی هستش.
درحال حاضر 400 تومن خرجی به من میده.
مادرم هم هیچ ثروت و منبع درآمدی نداره.
آیا بعد از ترکش میتونم اقدام قانونی کنم یا مجبورم دنبال کار بگردم که آیا بشه یا نه یا چه مدت بتونم اون شغل رو داشته باشم .
ممنون میشم راهنمایی کنید، خسته نباشید

پاسخ ها :

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

سلام برای مادرتون می‌تواند دادخواست نفقه معوقه حال...را بدهد و شما صرفا نفقه حال را می‌توانید درخواست کنیددرصورت تمایل به مشاوره و راهنمایی بیشتر از طریق دادراه تماس بگیرید ژیلاقهرمانی

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای مادرتون می‌تواند دادخواست نفقه معوقه حال را بدهد و شما صرفا نفقه حال را می‌توانید درخواست کنید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

شکایت خیر نمیتوانید در ضمن شما تحصیل کرده و چهل سالتون است الان باید خودتون نفقه بدهید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بله نففه دختر تا زمان ازدواج یا اشتغال بر عهده پدر است