مشاوره حقوقی رایگان - فروش سه دانگ از کل یک ملک 3 طبقه با وجود عدم رضایت طرف مقابل

با سلام
منزل قدیمی مادری ام را 15 سال پیش ساختم و پس از آن برای تفکیک سند اقدام نکرده ام. آن منزل دو سند 3 دانگ داشته است. بعد از ساخت، ساختمان سه طبقه و دو پارکینگ در طبقه همکف دارد (یکی از طبقات بدون پارکینگ میباشد). یکی از دو سند 3 دانگ را مادرم یکسال بعد از ساخت در دفتر اسناد رسمی به نامم زده و سند دوم به نام ایشان است.
مادرم 4 سال است به رحمت خدا رفته است و با 5 خواهر و برادر ناتنی ام از همان روز فوت اختلاف دارم، به نحوی که بعد از این مدت به دلیل عدم همراهی آنها، به تنهایی دنبال انحصار وراثت رفته ام و از شورای حل اختلاف رای انحصار وراثت را گرفته ام، اما هنوز به اداره مالیات مراجعه نکرده ام و طبیعتا سند تک برگی برای سه دانگ مشاع بین ما 6 خواهر و برادر هنوز نداریم.
الان یک مشتری برای ساختمان ما و دو ساختمان مجاور پیدا شده که به دلیل بافت فرسوده پیشنهاد خرید و یا مشارکت داده است. علیرغم فشار اقتصاد و اجاره نسینی، هیچیک از خواهران و برادرانم با من همراهی نمیکنند.
از طرفی، من از زمان فوت مادرم به میل خودم رفتم اجاره نشینی تا بتوانیم همگی برای خرید و یا اجاره کل ملک همگی به راحتی تصمیم بگیریم. اما به دلیل کینه جویی بی دلیل آنها، این اتفاق نیفتاده است.
آیا علیرغم مخالفت و عدم رضایت خواهران و برادران که با من در سه دانگ دوم شریک هستیم، من میتوانم برای فروش سهم سه دانگ که به نام خودم هست و مقدار آن سه دانگ از کل ملک هست، اقدام کنم؟ آیا برای فروش سهم خودم، رضایت خواهران و برادرانم لازم هست؟
آیا اشکالی در سهم من در 3 سدانگ مشاع باقی مانده پیش نمی آید و میتوان صبر کرد تا زمانی که خریدار جدیدی پیدا شود و آنها مایل به فروش باشند؟

پاسخ ها :

محمدرضا عبادی

جناب آقای محمدرضا عبادی :

فروش بدون اجازه شریک صحیح است ولی تصرف باید با اجازه شریک باشه

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام فروش سهم خودتان بلامانع است، بهتر است برای نتیجه بهتر با وکیل دادگستری مشورت نمایید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام هر شریکی می توانید اموال خود را بفروشد منع قتنونی ندا

محمدمهدی فرهادیان طهرانی

جناب آقای محمدمهدی فرهادیان طهرانی :

شما میتوانید سهم خودتان را به فروشید و یابرای اینکه خریدار راحت تر سهم شما را بخرد نسبت به دستور فروش نیز اقدام کنید تا بتواند از طریق مزایده کل ملک را بردارد. برای مشاوره بیشتر تماس بگیرید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

در فروش سهم مشاعی خودتان منعی وجود ندارد.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام فروش سهم خودتان بلا مانع میباشد اما تصرف آن باید با اجازه شریک باشد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
شما می توانید سهمام خود را به هر کس که می خواهید بفروشید ولی تصرف نیازمند رضایت شرکا است .
شما می توانید فروش کل ملک را از دادگاه بخواهید و از سازنده بخواهید در مزایده دادگاه شرکت نماید .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام برای فروش سهم سه دانگ که سند آن به نام خود شما است مانعی ندارید ولی برای فروش سهم خود از سه دانگ ماترک مادری ، باید ابتدا انحصار وراثت و تقسیم ترکه صورت بگیرد و

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

فروش سهم مشاعی خودتان امکان پذیر و فاقد منع قانونی است

پدرام صادقیه

پدرام صادقیه :

سلام شما می توانید با وجود عدم رضایت سایر خواهران و برادران دادخواست تقسیم 3 دانگ مشاع یا دستور فروش آن را طرح نمایید.

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

بآ سلام در اموال مشاع ،فروش ولو به اندازه قدرالسهم تحت عنوان فروش مال غیر قابل تعقیب است.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

شما میتوانید از طریق دادگاه اقدام به فروش کل ملک بکنید و نیازی به موافقت بقیه ندارد

نسترن اسدی

سرکار خانم نسترن اسدی :

باسلام ابتدا از اداره ثبت گواهی عدم امکان افراز را بگیرید وسپس از طریق دادگاه تقاضای فرو آن را بدهید