مشاوره حقوقی رایگان - چگونه تاخیر در زمان تحویل سند واحد مسکونی را پیگیری کنم؟

سازنده طبق قرارداد قرار بود 31 خرداد سال 94 سند واحد مسکونی که در سال 92 پیش خرید شده است و در 31 خرداد 93 تحویل خریدار شده است را در محضر بنام خریدار منتقل کند اما الان بی از یکسال از تاریخ موعد تحویل سند می گذرد و سندها هنوز بدلیل داشتن خلافی ساختمان آماده نیست. همچنین ساختمان که در تاریخ 31 خرداد 93 تحویل خریدار شده است هنوز برق مستقل ندارد و از کنتور مشاع استفاده میشود. برای شکایت از تاخیر در تحویل کنتورهای برق و سند ساختمان چگونه اقدام کنیم؟ آیا فروشنده به موجب قرارداد یا شکایت خریدار مشمول جریمه دیرکرد در زمان سند زدن خواهد شد؟ آیا زمان یکسال گذشته که از فروشنده شکایتی نشده است نیز مشمول جریمه دیرکرد میشود؟

پاسخ ها :

سمیه صادقیانی فر

سرکار خانم سمیه صادقیانی فر:

در صورتی که در متن قرارداد پیش خرید، زمان و مکان به نام زدن سند رسمی مشخص شده باشد و همچنین شما در زمان تعیین شده در محضر حضور یافته باشید و طرف مقابل نیامده باشد، مشروط به این که در قرارداد جریمه تأخیر در به نام زدن سند ذکر شده باشد شما می توانید درخواست خسارت کنید. البته این بدین معنی نیست که شما در حالت های دیگر نمی توانید مدعی خسارت شوید. در هر حال برای درخواست خسارت باید دادخواست جبران خسارت تنظیم کنید. در هر حال شما صرفنظر از این که خسارت بگیرید یا نگیرید می توانید دادخواست الزام به تنظیم سند به دادگاه ارائه نمایید. ولی با توجه به نحوه تنظیم قرارداد پیش خرید، کم و کیف مراودات و پیگیری های رسمی بعدی شما، نحوه و همزمانی طرح دعوی های شما می تواند متفاوت باشد. بهتر است با مدارک خود به وکیل مراجعه کنید. یا اگر می خواهید دادخواست تنظیم کنید می توانید در همین وب سایت در بخش معرفی به وکیل درخواست خود را ثبت کنید تا به وکیل مرتبط معرفی شوید.

یک وکیل

همکارم پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند لذا از تکرار پرهیز مینمایم

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام علیکم
اینکه شما با سازنده قراردادی داشتید چون متن قرارداد را من ندیدم فقط می‌توانم به شما عرض کنم آنچه که در قرارداد بابت خسارت تاخیر در انجام تعهدآورده شده حق مسلم شما هست که با دادن دادخواست الزام به انجام تعهد و تنظیم سند به انضمام خسارات و هزینه های دادرسی دادخواستی را به دادگاه تقدیم نمایید ولی بابت اینکه ساختمان خلاف دارد � میتوانید با دادخواست هم‌زمان رفع خلافی ساختمان را هم در مطالبات خود بیاورید از این دادخواست شما سه بخش دارد اول الزام به تنظیم سند و انجام تعهد دوم مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد البته چنانچه در قرارداد لحاظ گردیده باشد سوم الزام خوانده یا سازنده به رفع خلاف شهرداری یا اداره ای که خلافی را اعلام نموده البته چون ساختمان را تحویل داده و برق با هم مشترک هستید �‌توانید الزام به اخذ کنتور و لوازم انجام تعهد را هم بخواهید در قرارداد تون زمانی برای تحویل مبیع اگر قید شده احتمالاً خسارتی هم بابت عدم تحویل در نظر گرفته شده وگرنه چون تحویل داده و در آن زندگی می کنید دیگر نمی‌توانید مدعی خسارت شویم موفق باشید