مشاوره حقوقی رایگان - سند خونه

درود بر شما وقتتون زیبا. یه سوال داشتم از خدمتتون. ما 6 سال پیش یه خونه خریدیم که هنوز سازنده واسمون سند نزده. توی قولناممون به ازای هر روز دیرکرد 50 هزار تومان جریمه نقدی در نظر گرفتیم. ولی هنوز هم سازنده اقدامی نمیکنه. دادگاه به ما حکم الزام سند واسه سازنده داده ولی بی فایده است. میشه راهنماییم کنید لطفا؟؟؟

پاسخ ها :

یک وکیل

توصیه من به شما این است که در بدو امر پیگیر اجرای حکم الزام ب تنظیم سند باشید چرا که وقتی محکوم علیه، محکوم به تنظیم سند رسمی می شود حکم اجرایی به محکوم علیه ابلاغ می شود و اگر وی ظرف 10 روز آن حکم را اجرا نکرد محکوم له مراتب را به اجرا اعلام می کند. دایره اجرا نیز بعد از آگاهی از شماره دفترخانه ای که محکوم له قصد تنظیم دارد به مرجع مزبور اطلاع می دهد که در صورت آماده بودن سند به مشار الیه جهت امضاء خبر دهد ماده 145 قانون اجرایی احکام مدنی نیز صراحتاً برهمین امر دلالت داشته و مقرر می دارد که «هرگاه مالک حاضر به امضاء سند انتقال به نام خریدار نشود نماینده دادگاهسند انتقال را در دفتر اسناد رسمی بنام خریدار امضاء مینماید» و اما در خصوص هزینه ها ،هزینه ها بایستی ک توسط خود شما پرداخت شده و با جمع آوری مدارک مربوطه می تواتید برطبق ماده 47 اجرای احکام بدون ارائه دادخواست جدید هزینه ها را از متهم مطالبه نمایید. اقدام بعدی شما ارائه دادخواست به جهت دریافت خسارت تعیین شده در قرارداد است.توصیه می شود دادخواست مزبوررا فردی متخصص تنظیم بنماید.

یک وکیل

سلام. این حکم بی فایده نیست و چنانچه ملک پایان کار داشته باشه یک دفترخانه به اجرای احکام معرفی می کنید و با نامه دادگاه در آن دفترخانه سند تنظیم می نمایید. برای خسارت هم جداگانه باید درخواست خسارت وفق قرارداد نمایید و قبل از آن باید گواهی عدم حضور سازنده را از دفترخانه مورد اشاره در قرارداد کسب نمایید

پرسشگر :

متاسفانه پایان کار نداره ساختمانمون. و ما تنها نمیتونیم تمام هزینه ها رچ پرداحت کنیم. چون هنوز موتور آسانسور هم خریداری و نصب نشده. و کارای آتش نشانی. و ماده صد مساله پارکینگ. با این وجود میشه کاری کرد چون ما فقط 14 میلیون بدهکاریم.
بازم بی نهایت سپاسگزارم از پیگیری و وقتی که گذاشتید

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

اگر ملم پایان کار دارد دادگاه در صورت عدم حضور فروشنده و یا سازنده ملک را با دستور مستقیم به دفتر خانه به نام شما منتقل می نماید اگر پایان کار ندارد می توانید با درج هزینه مرتبط پایان کار را اخذ و از سازنده و یا فروشنه حسب مورد و با دستور دادگاه اخذ نمایید

یک وکیل

چنانچه ایشان پایان کار را نگرفته و حاضر به گرفتن آن نیست شما باید با هزینه خود اینکار را انجام دهید و سپس کلیه هزینه ها را از ایشان اخذ نمایید.

پرسشگر :

آخه 8 واحده آسانسور و آتش نشانی ماله ما تنها نیست. ما نمیتونیم تنهایی تمامه مخارج و بدیم بقیه هم همکاری نمیکنن. كاری جز این نمیشه کرد؟

یک وکیل

با سلام قاعدتا باید هزینه ها بین مالکین تقسیم شودو شما به تنهایی متحمل پرداخت نشوید.