مشاوره حقوقی رایگان - مبلغ اجاره برای تخلیه یکماه بعد از انقضا و مبلغ اجرت ایام تصرف

سلام. انقضا قرارداد اجاره تاریخ 1400/02/25 بوده و از فروردین به مستاجر اعلام کرده بودم که منزل را میخوام و در همان فروردین نصف پول ودیعه را دادم و مستاجر تعهد به تخلیه در موعد مقرر در قرارداد را نوشت و امضا کرد. تا تاریخ 1400/04/30 قرارداد را باهاش با اجاره قبلی تمدید کردیم.
حالا میخواد خونه را تا آخر مرداد تخلیه کنه.
میتونم اجاره مرداد را با 25درصد افزایش مصوبه کرونا از ودیعش کسر کنم؟
میتونم اجرت ایام تصرف را (در قرارداد نوشته قابل تهاتر با ودیعه) با توجه به مصوبه کرونا از ودیعش کسر کنم؟
در قرارداد اجاره سال 98 اجرت ایام تصرف را هر روز 150000 تومان نوشته. به نرخ اجاره روز باید کسر کنم یا همان 150000 تومانه؟

پاسخ ها :

معصومه صبری

سرکار خانم معصومه صبری :

سلام

اگر مدت اجاره تمام شده و برای پرداخت اجاره توافق نشده وواگذاری منافع مجانی نباشد مستاجر باید اجرت المثل پرداخت کند که مقابلش اجرت المسمی است یعنی مبلغی که بین موجر ومستاجر و ضمن قرارداد اجاره مورد شرط و توافق قرار میگیرد