مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل از مستاجر

با سلام.
بنده آپارتمانی را رهن کردم. در تاریخ 1394/11/02 بیست میلیون رهن کامل با قولنامه
تا سال بعد مقدار صد هزار تومان به صورت توافقی بدون نوشتن قولنامه به اجاره اضافه شد.
سال سوم 10 میلیون اضافه شده و دوباره منزل رهن شده.
4 ماه بعد در تاریخ 98/7/02 با توافق تلفنی با صاحب خانه، خانه به فروش رفت به صاحب خانه جدید.
صاحب خانه جدید موافقت نکرد و قول و قرار صاحب خانه اول را رد کرد و گفت باید تخلیه کنم چون قولنامه ندارم.
با شکایت به شورای حل اختلاف بنده در برج 98/08/08 محکوم به تخلیه شدم با دریافت مبلغ ودیعه و خسارت دادرسی.
و به صاحب خانه گفتن پول رهن رو پس بدهد یا به حساب شورا بریزد تا حکم تخلیه داده شود.
صاحب خانه پول پیش را پس نداد. تا تاریخ 99/07/07 که بنده اظهارنامه ارسال کردم که پول پیش بنده را پس بدهید تا خانه را تخلیه کنم.
بعد از ارسال اظهارنامه 20 روز بعدش پول رو به حساب شورا واریز کرد و یک شکایت جدید شروع کرد بابت دریافت اجرت المثل.
میخواهم بدانم با توجه به این که صاحب خانه از دادن پول پیش بعد از حکم دادگاه خودداری کرده است، می تواند دوباره از من اجرت المثل بگیرید یا نه؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ در فرض حکم تخلیه قانوناً شما ملزم به تخلیه مورد اجاره بوده و می بایست تخلیه کامل مورد اجاره را تأمین دلیل می نمودید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم می کردید و سپس نسبت به مطالبه مبلغ قرض‌الحسنه دادخواست حقوقی طرح و اقامه می کردید. حال در صورت عدم تخلیه به جهت عدم استرداد مبلغ ودیعه از سوی موجر، استیفای منفعت شما بعنوان مستاجر پس از صدور حکم تخلیه مجاز نبوده و از باب ضمان باید اجرت‌المثل به میزان اجرت المسمی پرداخت گردد.