مشاوره حقوقی رایگان - چک و حساب دفتری

سلام. من یه مقدار جنس برای یه نفر فرستادم به شهرستان و فقط به عنوان مدرک رسید باربری در اختیار دارم. چون بار به شهرستان وقتی ارسال میشه امضای نمیشه گرفت.حالا ایشون وانمود میکنه به خاطر نامرغوب بودن اجناس اون مشتریهای که ایشون جنس رو بهشون فروخته حساب نمیدن درصورتی که درتحقیق فهمیدم اینطور نیست.حالامیخواستم بدونم با رسیدباربری میتونم اقدام به خیانت در امانت با حساب ضرر زیان بکنم یاخیر. ممنونم اگه واضح و بدونم در چه موقعی میتونم جواب بگیرم از دریافت طلبم. درضمن مبلغ یازده ملیون تومان هم چک از یک نفر دارم و میخواستم آن هم اقدام انجام بشه فقط من تهران هستم اون حساب دفتری و چکها بروجرد. ایا از تهران میشه اقدام کرد که این مسافت طی نشود. قبلا از یه وکیل پرسیدم گفت از تهران اقدام میشه و از همینجا حکم جلب گرفته میشه..لطفا راهنمایی کنید..ممنونم

پاسخ ها :

امین مشرفی زرندی

جناب آقای امین مشرفی زرندی:

سلام
شما اول باید از ایشان بخواهید اجناس را مسترد کند و در صورت امتناع ایشان و نبود ادله ای که بیانگر رابطه قراردادی و عقد بیع بین شما باشد که منجر به حقوقی شدن خواسته شما شود که البته تقاضای استرداد جهت اثبات نیاز به ارسال اظهارنامه برای ایشان دارد، در این شرایط امکان طرح شکایت با عنوان خیانت در امانت قابل اثبات است.
همچنین در خصوص چک پیگیری شکایت در محلی که چک برگشت خورده ممکن خواهد بود
موفق باشید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1-باید در محل اقامتگاه ایشان در دادگاه عمومی حقوقی طرح دعوا با موضوعیت مطالبه وجه به استنادبارنامه وعند الزوم شهادت شهود(باربری وراننده کامیون تحویل دهنده)نمایید.2-بابت چک نیز اگر شرایط مشمول امر کیفری باشد فرمایش آن آقای وکیل درست است واگر نه شما باید به محل اقامتگاه خوانده مراجعه ودر دادگاه همان حوزه طرح دعوای حقوقی بفرمایید.یاالله

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام در خصوص سئوال شما باید قائل به تفکیک شد:
1-در متن سئوال کالای فروخته شده معین نشده ولیکن از ظواهر به نظر می رسد که کالای مذکور ،میوه و تره بار بوده و مخاطب شما شرکتی حق العملکاری در میدان بار بروجرد باشد، از این حیث شرکت مذکور موظف بوده بنا بر کیفیت و به نرخ عادله روز بار شما را به خریداران فروخته و پس از کسر حق العمل خود ، مبلغ آن را برای شما ارسال نماید و به نظر می رسد مقررات حاکم بر حق العملکاری در باب هفتم قانون تجارت بر روابط شما حاکم باشد.
2-در خصوص چکی که در اختیار شماست ، می توانید در حسب مورد در بروجرد (محل اقامت خوانده) و در شهری که چک اصطلاحاً برگشت خورده که در مورد شما احتمالا تهران هست ، اقامه دعوا نمایید.