مشاوره حقوقی رایگان - تنصیف

سلام
ایا تنصیف شامل زن ناشزه میشود?
من حکم الزام به تمکین همسرم گرفتم و ایشان تمکین نمیکنند ایا اگر درخواست طلاق بدهم خانمم میتواند حکم تنصیف در مورد من اجرا نماید?
با تشکر

پاسخ ها :

رقیه شکری

سرکار خانم رقیه شکری:

سلام.اولا نشوز فراتر از آن چیزی است ک شما تصور میفرمایید.در ثانی خیر همسر شما نمیتواند مدعی تنصیف دارایی شود چرا که یکی از شرایط آن عدم امتناع زوجه از عمل به وظایف همسریست در حالیکه شما حکم عدم تمکین نامبرده اخذ نموده اید‌.موفق باشید.

یک وکیل

با سلام . با توجه به یکی از بندهای سند ازدواج در صورتی که طلاق از سوی زوج بوده و طلاق به جهت سوء رفتار زوجه نباشد زن می تواند از دادگاه تقاضای تنصیف نماید. البته باید دید ایا دادگاه رسیدگی کننده صرف ناشزه بودن و تمکین نکردن را دلیل بر نشوز می داند یا خیر. در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد

حمیدرضا  رحمانی

جناب آقای حمیدرضا رحمانی:

سلام -خیر- با اشاره به شرط تنصیف دارایی در امر طلاق زوجه می باشد که طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج، چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخيص دادگاه، تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظايف همسری يا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مكلف است، تا نصف دارايي موجود خود را كه در ايام زناشويي با زوجه به دست آورده يا معادل آن را ، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل کند بنابراین اجراي اين شرط برخلاف ساير شروط ، صرفاً منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امكان الزام شوهر براي اجراي شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد بنابراین چنانچه طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد و همچنين سوء رفتار و سوء اخلاق زوجه علت زوج باشد با اثبات آن، شرط تنصيف دارایی تحقق نمي‌يابد، به طور مثال هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخيص دادگاه ، تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظايف همسری يا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مكلف است تا نصف دارايي موجود خود را كه در ايام زناشويي با زوجه به دست آورده يا معادل آن را ، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید در مورد شما با عنایت به ناشزه بودن زوجه با نظر دادگاه تنصیف صورت نخواهد گرفت

پرسشگر :

بی نهایت از بزرگواری و پاسخگویی شما عزیزان و سایت مربوطه سپاسگذارم

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

شرط تنصیف یکی از شروط ضمن عقد است و شوهر باید این امر را قبول و امضاء کرده باشد.
ثانیا،اموال در زمان زوجیت بدست آمده با‌شد.
ثالثا،دادخواست طلاق صرفا از ناحیه زوج باشد. زوجه ناشزه نباشد.
رابعا، اموال در زمان طلاق موجود باشد.
خامسا،ممکن است 5تا50درصد متغییر باشد دقیق نصف اموال نیست، بستگی به تصمیم دادگاه دارد،شامل اموالی که به ارث رسیده نمیشود.
بعد از طلاق به وجود می‌آید و قبل از آن قابل مطالبه توسط زوجه نیست