مشاوره حقوقی رایگان - دعوای ملکی

با سلام.حدود10سال پیش 2نفرازبستگان ما که باهم پسرخاله هستند خانه ای میخرند بعد از مدت کوتاهی خانه را می‌فروشند بابتش 2فقره چک میگیرند که خریدار نتوانست چکها را پاس نماید درعوض چکها یک دستگاه ماشین زانتیا و یک خانه کوچک به جای چک ها به این افراد میدهد و چون به همدیگر اعتماد داشتند قولنامه خانه دومی که بجای چکها دریافت کرده اند بنام یکی از شرکا نوشته میشود که سن بیشتری داشته از قضا همین شریک ماشین زانتیا را هم به برادر خودش میفروشد بعد از مدتی شریک دیگر که میخواسته وام بانکی بگیرد با هماهنگی شریک بزرگتر سند خانه را بنام خودش ثبت مینماید و مبلغ 30میلیون تومان وام میگیرد اکنون شریک بزرگتر شکایت کرده به اتهام کلاهبرداری از دیگر شریک و ادعا میکند که چون قولنامه بنام من نوشته شده خانه مال من میباشد و حتی پول ماشین را هم از برادر خودش نگرفته که سهم شریکش را بدهد و اکنون شریک کوچک که هیچ سهمی از خانه و ماشین بدست نیاورده با قید وثیقه آزاد شده و همه چیز بر علیه او میباشد خواهشمندیم راهنمایی فرمایید چگونه میتواند حق خود را پس گرفته و عدالت اجرا شود لازم به ذکر است که موقع جابجایی چک ها با ماشین زانتیا و خانه چون مبلغ چک ها به نسبت خانه و ماشین کمتر بوده شریک کوچکتر مبلغ 6میلیون تومان هم پول نقد داده که پشت قولنامه ذکر شده.

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام. سوال شما با ابهاماتی مواجه است. مثلا اینکه شریک کوچکتر چگونه بدون اطلاع شریک دیگر سند ملک را به نام خود کرده است! با اینحال عمل فوق در عنوان کلاهبرداری نمی گنجد. چرا که کلاهبرداری در قانون تعریف مشخصی دارد و عمل فوق به علت فقدان عناصر، در تعریف قانونی کلاهبرداری قرار نمی گیرد.
ایشان همچنین می توانند بابت سهم خود از محل فروش زانتیا و مبلغ اضافه پرداخت، دادخواست مطالبه بدهند.

سيدجواد قرشي

جناب آقای سيدجواد قرشي:

ميبايست دادخواست اثبات مالكيت با ارايه كليه مدارك اعم از قولنامه اولي و شهود به دادگاه ارايه نمايد