مشاوره حقوقی رایگان - فرزند خواندگی

سلام،من خانمی هستم 34ساله که در حال حاضر یک دختر سه ساله داریم .همسرم کارمند و بسیار متعهد و انسان موجهی هست خودم نیز تحصیلکرده و هیچ مشکل مالی و اخلاقی، اعتیاد و ... نداریم.خواهرشوهرم در سن 43 سالگی با یک آقا که حدود پنجاه سال سن دارد ازدواج کرده و هیچ کدام بچه ای ندارند ظاهرا اقا در ازدواج قبلی پیگیری کرده و عقیم هست متاسفانه. لطفا من رو راهنمایی بفرمایید که آیا میتونم بچه ای را بدنیا بیاورم و قانونا به خواهرشوهرم و همسرش بدهیم؟ اونها هم اصلا اعتیاد و ... ندارند و شوهرش بازنشسته یک شرکت است و دارای توانایی مالی مناسب و خانه و... هستند

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
مدارک مورد نظر شامل 1.تصویر کلیه صفحات شناسنامه ایرانی متقاضیان

2.تصویر کارت ملی متقاضیان

3.تصویر کارت پایان خدمت یا کارت معافیت از خدمت (برای آقایان)

4.تصویر سند ازدواج زوجین متقاضی

5.تصویر آخرین مدرک تحصیلی متقاضیان

6.تصویر سند مالکیت یا مبایعه‌ نامه منزل یا اجاره‌ نامه

7.اصل یا تصویر گواهی مربوط اشتغال به کار یا تعیین میزان تقریبی درآمد متقاضیان مانند حکم کارگزینی، فیش حقوقی، پروانه کسب و ...

8.تصویر مدارک بیمه پایه اجتماعی

9.اصل گواهی پزشک متخصص زنان و زایمان مبنی بر عدم امکان بچه‌دار شدن (برای زوجین فاقد فرزندی که پنج سال از ازدواج آنان گذشته باشد و بخواهند از اولویت اول برخوردار شوند. البته متعاقباً متقاضیان مذکور در این خصوص باید از پزشکی قانونی نیز گواهی دریافت کنند) - توجه کنید که تصویر مدارک فوق باید خوانا باشد و بعد از اعلام بهزیستی باید در یکی از دفاتر اسناد رسمی توسط شما برابر اصل شود.
مصاحبه و بازدید مددکاری اولیه که در صورت تایید ابتدایی خانواده باید منتظر باشد تا کودک واجد شرایط واگذاری در استان یافت شود. این فاصله زمانی شاید همان نکته اصلی باشد که عوامل مختلفی دارد که جلوتر عرض خواهم کرد.

بعد از پیدا شدن کودکی که اجازه واگذاری را داشته باشد، متقاضیان باید به روان شناس معتمد سازمان مراجعه کنند تا تاییدیه وی را اخذ کنند. همچنین گواهی های عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه در این مرحله اخذ می شود.

طبیعتا دیدارهایی بین متقاضیان و کودک انجام می شود تا پذیرش طرفین مورد ارزیابی قرار گیرد. در برخی موارد در صورت عدم تعامل مناسب بین آنها تا 3 کودک نیز به خانواده پیشنهاد می شود.
در صورت نهایی شدن گرفتن فرزند دوره 6 ماهه موقتی حکم قاضی صادر می شود و پس از تایید کارشناسان بهزیستی این حکم به حکم قطعی تبدیل می شود.