با سلام شما میبایست مبلغ را در حساب واریز نمایید تا در این خصوص مشکلی به وجود نیاید بعداً میتوانید به طرف مقابل یک اظهارنامه ارسال بکنید تا ایشان برای پرداخت اقدام نماید اگر باز هم ایشان همکاری نکرد شما میتوانید از طریق دادگاه تقاضای رفع اثر چک را داشته باشید ما در قانون قاعدهای داریم به اسم قاعده اقدام که شخص گاهی اقدامی انجام میدهد که بر ضرر خودش است و میبایست مسئولیت آن را بپذیرد
سلام و وقت بخیر بهتر است که ابتدا وجه داخل حساب واریز شود سپس اقدام به سو اثر شود
با سلام از طریق بانک موضوع را پیگیری کنید
سلام شما به عنوان صادر کننده چک مسئولیت پرداخت خواهید داشت . میبایست اصل مبلغ چک و خسارت تاخیر تادیه را پرداخت نمایید . دارنده چک می تواند درخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه از تاریخ سررسید چک را نماید
مبلغ را در حساب ریخته و از بانک درخواست رفع مسدودی مبلغ و رفع سوء اثر نمایید
مبلغ چک را در حساب واریز و دارنده ملزم است تا یک سال وصول نماید در این صورت مشمول پرداخت تاخیر نیستید
بانک ها و شعبات مختلف آنها بر این عقیده هستند که برای رفع سوءاثر چک برگشتی،صادرکننده چک موظف است مبلغ دو برابر مبلغ چک به حساب خود واریز کند. طبق این فرایند مبلغ اضافی ظرف 48 ساعت از نقد شدن چک،از مسدودی خارج و قابل برداشت می باشد. دوبرابری بودن چک برگشتی به این صورت است که به طور مثال اگر مبلغ چک 40 میلیون تومان باشد،برای رفع سوءاثر آن، صادرکننده چک مکلف است که 80 میلیون تومان به حساب خود واریز کند. این روش ایرادات زیادی دارد .از جمله اینکه در صورت زیاد بودن مبلغ چک فراهم نمودن آن مبلغ سخت به نظر می رسد. با دوبرابری چک برگشتی در نظام بانکی و پولی کشور مشکلات عدیده ای به وجود می آید. از جمله اینکه بسیاری از شهروندان به دلیل ناتوانی در تهیه مبلغی معادل دوبرابر مبلغ چک در بلک لیست بانک ها قرار می گیرند و توانایی انجام مراودات بانکی را نخواهند داشت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قانون دوبرابری را صحیح نمی داند،بنا به گفته این بانک حتی مشخص نیست که این قانون برگرفته از کدام قوانین و مقررات و دستورالعمل است و در قوانین مربوط به چک برگشتی نیز به آن اشاره ای نشده است. بانک مرکزی رویکرد بانکهای زیر مجموعه خود را نسبت به دوبرابری بودن چک نمی پذیرد . حتی در بخشنامه مورخ 21خرداد 1402 به اطلاع تمامی بانک های دولتی و غیردولتی می رساند که در هیچ جای قانون چک ذکر نشده است که صادرکننده موظف است مبلغی معادل دوبرابر چک را در حساب خود قرار دهد که حساب او از مسدودی خارج شود و رفع سوءاثر چک برگشتی رخ دهد. برخی از بانک ها به این بهانه که بخشنامه بانک مرکزی به دست آنها نرسیده است همچنان دوبرابری چک را اجرا می کنند. رویکرد قانون صدور چک: قانون صدور چک نیز به وضوح موافق با رویکرد بانک مرکزی است و قانون دوبرابری بودن چک را قبول ندارد. این قانون مقرر می دارد که در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده چک، شخص باید این امکان را داشته باشد تا با واریز ما به التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود در حساب جاری خود (از جمله از محل وجوه قابل برداشت سایر حسابهای خود نزد شبکه بانک)، نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و بدین طریق زمینه رفع سوءاثر چک را فراهم نماید..
مبلغ را به حساب خود واریز و یکسال مسدود کنید باید ابتدا به میزان مبلغ چک، حساب جاری خود را پر کند. بانک پس از پر شدن حساب بانکی، مبلغ را به حساب فرد دریافت کننده چک می ریزد. سپس، بانک مورد نظر نسبت به رفع سو اثر چک برگشتی اقدام می نماید.
محتملا خسارات وارده و تاخیر تادیه را میخواهد
مبلغ در حساب ریخته و از بانو درخواست مسدودی مبلغ و رفع سوء اثر نمایید
اگر موجودی مسدود شده در بانک صادرات به اندازه کافی نیست، ابتدا مابقی مبلغ چک را به حساب مسدود شده واریز کنید تا امکان پرداخت به ذینفع فراهم شود. اگر ذینفع باز هم همکاری نکرد، میتوانید با دادخواستی به دادگاه، تقاضای رفع اثر از چک را مطرح کنید. دادگاه پس از بررسی مدارک، میتواند دستور مقتضی صادر کند.
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.