یعنی به محضی تخلف از شرط محقق شد فوری میبایست اعمال فسخ نمایید و اگر نکنید نیاز به دلیل دارید
متن بیان میکند که در صورتی که دلیلی برای فوری بودن اعمال حق فسخ (یعنی حق لغو قرارداد) وجود نداشته باشد، نمیتوان انتظار داشت که این حق به صورت فوری اعمال شود. به عبارت دیگر، اگر یکی از طرفین قرارداد به شرطی که در قرارداد ذکر شده است، عمل نکند (تخلف کند)، طرف دیگر نمیتواند بلافاصله قرارداد را فسخ کند، مگر اینکه شواهدی وجود داشته باشد که نشان دهد نیاز به اقدام فوری است.
درود در خیار تخلف شرط (در ضمن یک قرارداد شرطی درج شود، ولی طرف مقابل شرط را انجام ندهد، کسی که شرط به نفع اوست؛ خیار تخلف از شرط دارد و می تواند قرارداد را یک طرفه بهم بزند.) یکی از خیاراتی است که قانون گذار برای معاملات در نظر گرفته حال اینکه برخی خیارات فوری هستند یعنی شخصی که خیار برای اوست فورا یعنی زمانی که عرفا مشخص میشود باید خیار خود را اعمال کند و معامله را بر هم بزند در غیر این صورت نمی تواند از این حق خود استفاده کند، در خیار تخلف شرط قانون گذار ساکت است و فوری نیست ولی میتوان شرط کرد که فوری باشد( در خیار تخلف شرط اگر دلیلی بر فوری بودن اعمال حق فسخ ارائه نشود نمی توان قائل به فوریت آن شد > یعنی در صورتی که در قرارداد دو طرف توافق بر فوریت نکرده باشند نمی توان گفت خیار تخلف شرط فوری است و کسی که حق فسخ برای اوست می تواند هر زمان که بخواهد از خیار خود استفاده کند و خیار فوری نیست.)
سلام به این معناست که خیار شرط فوری نیست مگر اینکه در قرارداد، خلاف این امر ذکر شده باشد.
باسلام و عرض ادب مفهوم این است که اگر فوریت اعمال خیار شرط در قرارداد ذکر نشده باشد، دارنده حق فسخ میتواند آن را در زمان مناسب اعمال کند. با این حال، هرگونه تأخیر نباید به ضرر طرف مقابل باشد. علی شیئی مقدم، وکیل پایه یک دادگستری
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.