مشاوره حقوقی رایگان - فروش مغازه سرقفلی بدون رضایت مالک

باسلام ما مغازه ای داریم که پدرم سال های قبل به صورت قولنامه ای به صورت سرقفلی واگذار کرده و چندین دست هم خرید وفروش گردیده و همه موارد فروش به امضا پدرم وکسب اجازه بوده و واگذاری ها به صورت درست بوده است اکنون مستاجر آخر بدون کسب رضایت بنده و مادر و برادرم که ورثه میباشیم مدت یک سال کرایه پرداخت ننموده و بدون کسب رضایت ما ورثه اقدام به واگذاری مغازه به شخصی نموده ممنون میشم در این مورد راهنمایی بفرمایید برای پس گرفتن سرقفلی مغازه باتشکر

پاسخ ها :

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، میتوانید دادخواست دهید و مطالبه مبلغ کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام می‌توانید حق و حقوق خود را مطالبه کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام می‌توانید شکایت نمایی تا از طریق مرجع محترم قضایی بررسی شود

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان طرح دادخواست به طرفیت مستاجر خواهید داشت جهت دریافت مشاوره تخصصی ارائه مدارک و مستندات و قرارداد اجاره ضروری است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
قرارداد اجاره شما مشمول قانون موجر و مستاجر 76 است
طبق قانون موجر و مستاجر ، مستاجر حق انتقال سرقفلی را بدون رضایت مالک نخواهد داشت
و اگر مستاجر بدون موافقت مالک ، سرقفلی را به شخص ثالث منتقل نماید مالک می بایست دادخواست فسخ قرارداد و تخلیه ملک را مطرح نماید
و حکم فسخ و تخلیه با پرداخت نصف حق سرقفلی به مستاجر صادر خواهد شد

از بابت عدم پرداخت اجاره بها سرقفلی ، با شرایط خاصی امکان فسخ قرارداد وجود خواهد داشت
جهت توضیحات تکمیلی تماس بگیرید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

واگذاری حق سرقفلی، جلب رضایت موجر یا مالک است؛ لازم به ذکر است که اگر دادخواست غیرقانونی بودن این انتقال ثبت و در پی آن عدم رضایت مالک در دادگاه اثبات شود، پیگرد قانونی را به دنبال دارد. در صورت احراز انتقال غیرقانونی سرقفلی، حکم تخلیه ملک تجاری بلافاصله توسط مراجع قضایی صادر و اجرایی می شود. همچنین پس از محاسبه میزان سرقفلی توسط کارشناسان رسمی، مبلغ نصف آن باید از طرف مالک به دادگاه پرداخت شود؛ این مبلغ تا زمانی که ملک تجاری تخلیه نشود، به حساب مستاجر واریز نخواهد شد. بطور خلاصه، با انتقال غیر قانونی سرقفلی به غیر توسط مستاجر، وی از دریافت نصف مبلغی که با مالک بر سر آن به توافق رسیده بود محروم می شود.