مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث دختر و پسر

سلام خانواده ما هفت پسر و یک دختر هستیم پدر من در وصیت نامه دستی قید کرده دختر سهم پسر ببرد
الان که پدرم فوت کرده یکی از برادرانم قبول نمیکند و میگویید دختر همان سهم دختر
آیا می‌توان کاری کرد؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام این وصیت‌نامه معتبر است و شما تا یک سوم نسبت به فرزندان ارث بر هستید

الهام منتظری

سرکار خانم الهام منتظری :

وصیت پدر تنها تا یک سوم اموال صحیح است و مازاد بر آن نیاز به رضایت ورثه دارد

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

سلام. پدر میتواند تا یک سوم را وصیت کند و اگر این سهم مازاد بر یک سوم نیاشد میتواند دریافت کند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ارث قوانین امره دارد قابل تبدیل و تغییر نیست پس. دوبرابر دختر ارث میبرد

مهین نیکو

سرکار خانم مهین نیکو :

سلام حرف برادرتان صحیح است و باید طبق قانون تقسیم شود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام وقیت تا یکسوم اموال صحیح است و بیشتر خیر

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پدر شما حق تعیین میزان سهم‌الارث را نداشته‌اند و همواره پسر دو برابر دختر ارث خواهد برد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

وصیت پدر تنها تا یک سوم اموال صحیح است ولی در مورد مبلغ اضافه فقط در مورد ورثه ای که قبول کنند اجرا می‌شود

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

پدرتان در وصیت می‌تواند تا یک سوم از اموالش را به هر ترتیبی که می‌خواهد وصیت نماید اما بیشتر از آن غیر نافذ است و باید اجازه وراث در آن قید شود

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
با تنفیذ وصیت نامه عادی در دادگاه باید مطابق وصیت نامه عمل شود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

تا 1/3 نافذ می باشد مازاد نسبت به وراثی که قبول نمایند نیز معتبر است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

وصیت فوق در این خصوص اثری ندارد و صرفاً تا یک سوم از سهم یک پسر برای دختر متصور است و جدا از آن نیز سهم دختری خود را می‌برد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

باید تنفیذ وصیت نامه را بخواهید وگرنه امکان اعتراض توسط احد از وراث است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
باید مفاد وصیت‌نامه بررسی گردد تا مشخص گردد که انتقال در قالب وصیت تملیکی به چه صورت تنظیم شده است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وصیت نسبت به کل اموال باشد تا یک سوم نافذ است و بیش از آن منوط به رضایت سایر وراث است

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
وصیت تا ثلث مال صحیح است مازاد آن به رضایت کلیه وراث
موفق باشید.