مشاوره حقوقی رایگان - مال هبه شده پس از فوت به چه کسانی میرسد ؟

باسلام
پدری به پسرش مغازه ای هبه داده ، پسر مغازه را تصاحب میکند و پس از چند سال میمیرد و پس از چند سال پدر هم میمیرد .
پس از مرگ پدر ، برادران مغازه برادر فوت شده را میگیرند و اجاره میدهند .
حالا تصمیم به فروش دارند . سوال اینجاست چه کسانی از این مغازه ارث میبرند و چقدر . دو برادر و دو خواهر و مادر پسر فوت شده ، زنده هستند . پسر فوت شده همسر و دو فرزند دارد .
با تشکر از شما

پاسخ ها :

مهین نیکو

سرکار خانم مهین نیکو :

سلام به مادر و همسر و فرزندان به ارث میرسد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مال موهوبه جزء ماترک پسر به حساب می‌آید. با عنایت به اینکه در زمان فوت وی، همسر، فرزندان و والدین وی در قید حیات بوده‌اند ارث به آنها خواهد رسید.
خواهران و برادران از سهم‌الارث پدر که فوت شده‌ است سهمی از آن مغازه بدست می‌آورند.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر پدر واقعاً مغازه را به پسرش هبه کرده باشند در این صورت در صورت فوت پسر اموال وی بین دو فرزند و همسرش و پدر و مادرش تقسیم می شود.
سهم مادر یک ششم
سهم پدرش یک ششم
سهم همسرش یک هشتم
و الباقی بین دو فرزندش تقسیم می شود که سهم فرزند پسر دو برابر دختر است.
.
توجه داشته باشید به خواهر و برادر خود ارث نمی رسد.
با وجود فرزند و پدر و مادر به خواهر و برادر ارث نمی رسد به این دلیل که گروه اول اقوام درجه یک هستند و با وجود اقوام درجه یک به اقوام درجه دوم ارث نمی رسد.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

سوال قبلا پاسخ داده شده است

افشین حمیدپور

افشین حمیدپور :

سلام
وراث طبقه اول مادر و فرزندان ارث می برند ولی چون پدر بعد از پسر فوت شده سایر خواهر و برادرها به میزان سهم الارث پدر ارث میبرند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مغاره متعلق به وراث پسر است
فرزندان پسر و زوجه پسر و مادر

و برادر و خواهر و مادر هم سهم الارث پدر را خواهند برد