مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه خسارت تاخیر تادیه چک برگشتی

باسلام سال نود و پنج 15 میلیون تومن از مشتری چک گرفتم بعد 5ماه موعدش شد برگشت شدن چکهارو از مشتری خودش گرفته بود این چک ها باز هم برگه شدن اومد دوباره 15 فقره چک داد معوض این چک ها دوباره 5ماه گذشت بازم این چک ها برگه شدن بعدازاین قضیه ایشون که چک مشتری داده بود متواری شد بنده سال 1402 شکایت کردم و باوجود داشتن رسید محکم ازطرف خودم بازهم تاخیر تادیه به من تعلق نگرفت قاضی شکایت تاخیر تادیه رو ازمن سلب کرده چرا این کارکرده من موندم ایشون به من رسیدی داد که توی سال همون 95 حساب من رو بابت این 15فقره چک تسویه خواهدکرد درغیراین صورت بنده قانونا محق بوده و شکایت برعلیه ایشون بکنم چطورمیتونم تاخیرتادیه رو بگیرم عاجزانه درخواست میکنم؟ بنده رو راهنمایی بفرمایید که بتونم تاخیر ازسال 94و 95 رو بگیرم /میشه من از دونفر شکایت کنم هم صادر کننده چک وهم کسی که چک رو خرجش کرده؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
چک بعد از پنج سال مشمول مرور زمان می شود.

محمد علی ایرانمنش

جناب آقای محمد علی ایرانمنش :

اول اینکه بابت تاخیر تادیه باید ابتدا روی چک‌ها اقدام کنید و بعد از اون با توجه به دست نوشته ای که دارید مجدد دادخواست مطالبه تاخیر تادیه بدید و جداگانه طرح دعوا کنید، از بابت طرح دعوا علیه صادر کننده و ظهر نویس، باید عرض کنم که علیه صادر کننده میتونید طرح دعوا کنید ولی علیه ظهر نویس اگر یک سال از تاریخ سررسید گذشته باشه دیگه امکان طرح دعوا ندارید و باید جداگانه طرح دعوا کنید و اثبات کنید که بدهکار اصلی ظهر نویس بوده که چک هارو خرج کرده در پایان بهتره که از وکیل کمک بگیرید تا به حقتون برسید

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
مدارک و مستندات و دادنامه صادره نیازمند بررسی است.