مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر تادیه بدهی

با سلام .بنده از شخصی هشتاد میلیون تومان طلبکار هستم وقاضی پرونده با اعسار طرف بدهکار موافقت کرد با ماهی چهار میلیون تومان و در رای هم آمده خسارت تاخیر تادیه از زمان دادخواست تا نقد شدن در اجرای احکام .حال بنده دو سوال دارم .
1.بدهکار پرونده در رابطه با هشتاد تومن اعسار داده و دقیقا هفت ماه طول کشید تا رای به اجرای احکام رفته و بیست ماه طول می‌کشد تا هشتاد تومان تمام شود و تاخیر بر اساس هفت ماه محاسبه میشود و این بیست ماه که طول میکشد اصل پول تمام شود چی می‌شود؟
2.آیا میشود برای تاخیر وتادیه جلب درخواست کرد چون بدهکار پرونده برای اصل بدهی درخواست اعسار داده نه تاخیر تادیه
ممنون میشم راهنمایی دقیق بفرمایید

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بعد از صدور ‌حکم اعسار ، اگر معسر در موعد مقرر اقساط و پیش قسط را پرداخت نماید خسارت تاخیر تادیه شامل شما نمیشود

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

اعسار شامل اصل دین و خسارت تاخیر تادیه می‌شود از طریق واحد اجرای احکام میزان آن نیز محاسبه و اعلام می‌شود