مشاوره حقوقی رایگان - کارفرما

با سلام ، بنده 1 ماه و 15 روز در یک فروشگاه پلاستیک فروشی کار کردم.
از همون اول صحبت کردیم ساعت کاری 10 صبح تا 9 شب و حقوق 8 میلیون تومان. کارفرما خودشون شرایط شون به این صورت بود و بنده قبول کردم.
اول اینکه زمان نهار در 11 ساعت کاری بنده 1 ساعت بود ، من هم میگفتم 1 ساعت تو 11 ساعت کاری کم هست ، کافرما اصلا قبول نمی کردن و حرف خودش رو میزد.
دوم اینکه 1 ماه و 10 روز گذشت از کار بنده در فروشگاه و من هیچ حقوقی دریافت نکردم ، کارفرما آخر سر 5 میلیون برای بنده واریز کردن و منم اعلام کردم پس از گذشت 40 روز ، 5 میلیون واریز کردن. کارفرما گفتند که پول ندارم و گرفتارم و از این جور چیزا.
در صورتی که همون موقع یک مغازه که مال خودشون بود رو رهن دادن به مشتری ، از طرفی فروش هم خیلی خوب بود تو فروشگاه و برای خود و خانواده اش بسیار خرج می گرد، ولی به پول کارگر و مردم می رسید گرفتار و بدبختی داشت...
بعد از گذشت 5 روز 1 میلیون واریز کردن و دو روز بعد هم 1 میلیون واریز کردن و 1 میلیون از حقوق ماه اول بنده مانده بود . منم گفتم نمی خواد پول بدی به جاش جنس بر میدارم و من 900 هزار تومان از فروشگاه جنس برداشتم ، در صورتی که 100 هزار تومان رو باید به من می دادن و با زرنگی و مسخره بازی کارفرما 100 هزار تومان رو به من ندادن.
بعد از گذشت چند روز کل زمان کار من داخل فروشگاه 1 ماه و 15 روز شد که آنقدر کارفرما و همچنین خانواده کارفرما مخصوصا زن کارفرما آنقدر اذیت کردن که من بهمراه خانواده رفتیم بابت تسویه حساب کلی و اعلام کردم که من نمی خوام دیگر اینجا کار کنم لطفا حساب کتاب کنیم هرکی بره دنبال کار خودش.
موقع تسویه حساب که شد کارفرما و زن کارفرما آنقدر داد و بیداد راه انداختن و گفتند تو کار نمی کردی و پول تو نمیدیم. مادر و پدر بنده گفتند چه ربطی داره ، پول کارگری شو باید تا زمانی که اینجا بوده پرداخت کنی.
خلاصه گفتند تا 1 هفته دیگر حقوق باقیمانده من رو که 15 روز کار کردم به همراه اون 100 هزار تومان واریز میکنن.
این 1 هفته شد 1 ماه ، 1 ماه شد 2 ماه و هنوز پول بنده رو واریز نکردن.
هر دفعه هم که با خانواده رفتیم بابت این جریان میگن گرفتارم و مشکل دارم و نمی تونم پول بدم ، در صورتی که کارفرما پولش از پارو بالا میره.
من میگم آدم هرچی گرفتار باشه پول کارگر شو میده تو هر شرایطی‌
از این موضوع 2 ماه گذشته و جدیدا کارفرما داره وانمود میکنه که پول تو نمیدم.
می خواستم در خواست کمک کنم که شکایت می تونم بکنم یا به جای حقوقم برم جنس بردارم از فروشگاه یا بدون مشکلی پولم رو بگیرم
ممنون کمک کنید لطفا

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

از طریق اداره کار محل به طرفیت آنها طرح دعوی نماید