مشاوره حقوقی رایگان - حقوق ارتفاقی در اراضی کشاورزی

با سلام . زمین کشاورزی موروثی که از پدربزرگم به پدرم و خواهر و برادرانش به ارث رسیده و مادربزرگم هم بعد از فوت پدربزرگم ، فوت کردن . زمین فوق با این ویژگی ها : حدود 20 مَن محلی معادل بیش از یک هکتار
دارای آثار کشت در عکس هوایی 1346 و بعد از آن
دارای سند اصلاحات ارضی به نام پدربزرگم
زمین فوق از قدیم از سه جهت محصور در بین باتلاق و نهر طبیعی ( که البته سالهای اخیر این نهر ها کم آب و بیشه های آن کم پشت شده و کمتر به چشم می آیند ) و از یک طرف ( یعنی از مشرق ) متصل به زمین آقای A ! که راه اصلی روستا نیز متصل به ضلع شرقی زمین آقای A هست . """راه دسترسی ما به زمینمان از قدیم از میان زمین آقای A بوده """ اما ایشان از سه سال پیش اقدام به ممانعت از حق عبور نموده . حق عبور ما جایی ثبت نشده است . زمین ایشان فاقد آثار کشت یا احیا در عکس هوایی سال 1346 است . زمین ایشان و زمین ما جزء مستثنیات منابع طبیعی است . زمین ایشان فاقد سند اصلاحات ارضی است . کل زمین های آن منطقه در دهه هفتاد به وقفیت بازگشتند و اسناد فوق ابطال شده اند . در پی ممانعت از حق ، پدرم سه سال پیش دادخواست کیفری رفع ممانعت داد ، با ضمیمه کردن کپی سند فوق و ادعای مالکیت از طریق ارث ، ارائه سه نفر شهود در دادگاه ، استشهاد محلی ، تصویر رنگی تفسیر عکس هوایی وضعیت قرارگیری ملک . در خلال دادرسی و قرار کارشناسی ، علی رغم نبود آثار راه در تصاویر هوایی ( که علت آن کم تردد بودن آن راه و نیز عدم کشت های متوالی توسط اینجانبان بوده و نیز بدشانسی ! ) اما النهایه حکم بر رفع ممانعت صادر و پس از تجدیدنظرخواهی ، شعبه تجدیدنظر استان قرار اناطه مبنی بر لزوم اثبات حق ارتفاق از طریق محاکم حقوقی صادر نمود که بلافاصله انجام شد و دادخواست حقوقی اثبات حق ارتفاق داده شد که خواندگان شامل آقای A و موقوفه مربوطه بودند . در خلال دادرسی با توجه به این که هرگز قراردادی با اوقاف تنظیم نشده بود ، با توصیه وکیل ، قرارداد اجاره تنظیم شد ( که البته در آن قرارداد 15 مَن محلی از کُل ِ 20 من زمین ، سهام موقوفه اعلام شده ) و قرارداد فوق ضمیمه پرونده شد . البته حصر وراثت نیز هرگز انجام نشده بود . خلاصه نهایتا مجدد توسط همان قاضی قبلی اینبار حکم بر اثبات حق ارتفاق صادر گردید و مجدد مورد تجدیدنظرخواهی قرار گرفت ! اما دادگاه تجدید نظر با این توضیح اقدام به صدور قرار عدم استماع نمود : "" مستند خواهان نخستین سند اصلاحات ارضی است که به پدر وی تعلق دارد با تصویب قانون ابطال اسناد فروش رقبات و اراضی موقوفه املاکی که دارای سند اصلاحات اراضی بوده به وقفیت بازگشته است و زارعین میبایست نسبت به تنظیم اجاره نامه اقدام نمایند بنابراین انعقاد قرارداد اجاره مورث تجدیدنظرخوانده با موقوفه مشخص نیست و قدر مسلم خواهان نخستین نیز صلاحیت انعقاد قرارداد را تا زمان حیات مورث نداشته و ادعای انتقال ملک به وی نیز در پرونده فاقد دلیل میباشد و ارائه قرارداد اجاره با موقوفه نیز ارائه دلیل پس از تقدیم دادخواست است . !! مجدد پیگیر شدیم ! انحصار ورثه و گواهی حصر وراثت نامحدود انجام دادیم و مجدد دادخواست اثبات حق ارتفاق دادیم ( اینبار تمام وراث به جز یکی از آنها که همکاری نمیکند ، جزء خواهان هستند ) قرارداد اجاره هم که این بار دیگر خود به خود قبل از دادخواست است . آن یک ورثه هم قبل از اولین جلسه ، جلب ثالث خواهیم کرد . پرونده اینک توسط شورای حل اختلاف ، عدم حصول سازش و در ایام آینده در دادگاه پیگیری خواهد شد . البته توی این مدت ، قاضی ِ دادگاه محل عوض شده . ممنون میشم از هر کسی که بتواند نکته ای مفید در این پرونده و این مسیری که برای احقاق حقمان پیش گرفته ایم متذکر شود

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی، لازم است که کلیه مدارک و مستندات مربوطه، پیرامون موضوع مطروحه تحت بررسی و مورد مداقه قرار گیرند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
اگر توسط کارشناس رسمی و با بررسی عکس های هوایی ، از قدیم راه عبور و حق ارتفاق برای شما وجود داشته باشد دادگاه باید حکم به اثبات حق ارتفاق صادر نماید