مشاوره حقوقی رایگان - مشاغل سخت و زيان آور

با سلام
بنده 43 ساله هستم ، 23 سال سابقه كار درام كه شامل 10 سال مشاغل سخت و زيان آور بوده آيا بايد تا 50 سال صبر كنم يا اينكه زودتر ميتوانم بازنشسته شوم ؟
با تشكر

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود

*شرایط بازنشستگی برای آقایان به صورت زیر است:

اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 50 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، میتوانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.

*شرایط بازنشستگی برای زنان به صورت زیر است:*
?اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر 42 سال سن و حداقل 20 سال سابقه کار دارید که بیمه آن پرداخت شده است، به شرط آنکه در جایی استخدام باشید و بیمه شما پرداخت شود، میتوانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 45 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 55 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.اگر حداقل 55 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.
?شایان ذکر است بانوانی که دارای سابقه مشاغل سخت هستند، به ازای هر سال سابقه، 1.5 سال سابقه محاسبه می‌شود. همچنین شرایط خاص بازنشستگی برای افرادی که جانباز و یا معلول میباشند نیز وجود دارد