مشاوره حقوقی رایگان - الزامی بودن مقررات ماده 46 و 47 قانون ثبت آیا مربوط به منطقه خاصی است یا سراسری است ؟

با عرض سلام آیا مقررات مادتین 46 و 47 قانون ثبت مبنی بر الزامی بودن معاملات نسبت به املاکی که سابقه ثبت دارند در محاکم لازم الاجراست یا اینکه دادگاه ها مکلفند با بیع نامه عادی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی را به طرفیت مالک ثبتی بپذیرید الزام قانونی چیست ؟ و رویه دادگاه ها چگونه است و با این قبیل دعاوی باید چکار کرد و تکلیف چیست پذیرش دعوی یا رد آن است ؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دادگاه ها مکلف هستند که بر اساس اسناد عادی و بیع نامه های عادی نیز ، دعوای اثبات مالکیت و در نتیجه تنظیم سند رسمی را مطایق ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال 1379 را بپذیرند .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اختلاف رویه وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق قرارداد می توان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و الزام به ایفای تعهد مبنی بر اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی داد.
اگر ملک پایانکار نداشته باشد دعوای الزام به تنظیم سند رسمی نتیجه ای نخواهد داشت.
در سال با قرارداد عادی هزاران پرونده الزام به تنظیم سند رسمی تشکیل می شود و دادگاه براساس قرارداد عادی رای صادر می کند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ابتدا باید در مرجع قضایی دادخواست صحیح مطرح نمایید و باید مالکیت شما اثبات گردد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

معمولا بسته به نوع سند ابرازی تصمیم گیری میشود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بله بیعنامه عادی هم از نظر دادگاه ها اعتبار دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

تفسیری که حقوقدانان و دادگاه‌ها از مواد 46 و 47 و 48 قانون ثبت اسناد و املاک به‌عمل آورده‌اند از وحدت یکسانی برخوردار نیست و از طرف دیگر رویه دادگاه‌ها و تفسیر قضات از این مواد یکسان نبوده و آرای متفاوتی در این زمینه وجود دارد.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

طبق همان مبایعه نامه درصورت احراز وقوع بیع رای صادر خواهد شد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام می بایست مالکیت اثبات شود دادخواست مناسب مطرح نمایید