مشاوره حقوقی رایگان - پارکینگ مزاحم

سلام.من در یک ساختمان 6واحد زندگی می کنم که 6 پارکینگ هم دارد که دو در ورودی واسه پارکینگ دارد.پشت دو در پارکینگ دو ماشین درسند ثبت شده که مزاحم 4 ماشین دیگری است.که همیشه مشکل ساز هست خواستم بدونم اگه شکایت بشه واسه حذف پارکینگ مزاحم احتمال حذف پارکینگ هست.ممنون

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
یکی از راهکارهایی که ساکنین درگیر با مزاحمت پارکینگ به سراغ آن می فرایند، حذف و ابطال پارکینگ مزاحم است. در این گونه موارد باید در نظر داشت که قرار دادن پارکینگ مزاحم در یک آپارتمان به دو صورت کاملاً متفاوت انجام می گیرد.

در حالت اول که به صورت قانونی صورت می گیرد، وجود پارکینگ مزاحم در سند واحد مسکونی ذکر می شود و در این صورت می توان آن را به عنوان جزء لاینفک آپارتمان در نظر گرفت. این موضوع باعث می شود که وجود پارکینگ برای سایر اهالی و ساکنین آپارتمان محدودیت قانونی داشته باشد و حتی باید شرایط لازم برای استفاده از آن فراهم شود. اگر در این حالت کسی برای ابطال پارکینگ مزاحم اقدام کند، در نهایت کار به مراجع قانونی مانند شهرداری و اداره ثبت اسناد می رسد که معمولاً آن ها پایبند موارد ذکر شده در قرارداد اولیه آپارتمان هستند.

اما در حالت دوم، ایجاد پارکینگ با تصمیم اهالی ساختمان و با توافق آن ها انجام گرفته و موردی در سند ساختمان ذکر نشده است. این شرایط معمولاً محدودیت قانونی ایجاد نمی کند و امکان حذف پارکینگ مزاحم در این شرایط بسیار بالاست. اگر با چنین موردی روبرو هستید، به راحتی می توانید از طریق مراجع قانونی یا حتی از طریق توافق با سایر ساکنین نسبت به حذف این پارکینگ اقدام کرده و از ایجاد مجدد آن جلوگیری کنید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطابق نظامات ساخته نشده با‌شد آری