مشاوره حقوقی رایگان - فوت محکوم له در زمان اجرای حکم

باسلام و درود وخسته نباشی اگر یکی از خواهان ها(محکوم له)فوت کند و خواهان دیگر(محکوم له)حضور داشته باشد دادورز میتواند حکم رااجرانماید یا بعد از اینکه متوجه فوت یکی از خواهان شد باید اجرای حکم را متوقف و دادگاه را مطلع کندواگر گواهی فوت در پرونده ثبت شده باشد باید اجراییه باطل واجراییه جدید باتوجه به ورثه صادر گردد ؟ممنون از راهنمایی شما عزیزان دادراه

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

دادگاه مراتب را جهت صدور دستور مقتضی به دادگاهی که اجراییه صادر کرده است اعلام می‌ کند وبسته به نوع اجراییه دادگاه تصمیم میگیرد مثلاً اگر مطالبه وجه باشد سهم محموله فوت شده بعد از انحصاروراثت تحویل ورثه به میزان سهم الارث میشود

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

دادورز (‌مامور اجرا) بعد از شروع به اجرا نمی‌تواند اجرای حکم را تعطیل یا توقیف یا قطع نماید یا به تاخیر اندازد مگر به موجب قراردادگاهی که دستور اجرای حکم را داده یا دادگاهی که صلاحیت صدور دستور تاخیر اجرای حکم را دارد یا با ابراز رسید محکوم ‌له دائر به وصول ‌محکوم به یا رضایت کتبی او در تعطیل یا توقیف یا قطع یا تاخیر اجراء.”
بنابراین نمیتواند متوقف کند مگر در بعضی دعواها مثل الزام به تمکین که قائم به شخص محکوم له هست و وراث محکوم له نمیتوانند اجراکنند
بنابرای شما فقط گواهی حصر وراثت را به اجرای احکام ارایه دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
سوال شما کامل نیست
شما مشخص نکرده اید که آیا اجراییه ، قبل از فوت به محکوم له ابلاغ شده است یا خیر

تاریخ فوت و تاریخ ابلاغ اجراییه باید مشخص گردد

و با توجه به نوع خواسته و محکوم به ، تفاوت دارد و در بعضی موارد اجرای احکام میتواند اجراییه را ابلاغ نماید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و ادب و احترام خدمت شما مخاطب گرامی سوالتون مبهم است.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
قبل از تقاضای صدور اجرائیه باشد محل اشکال است بعدش منع قانونی ندارد اما باید به وراث ابلاغ گردد
بعضاً روند متوقف می‌شود