مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله به علت پاس نشدن چکها

سلام، اینجانب ملکی را در مورخه 1401/07/06با مبایعه نامه فروختم و بابت آن 3/000/000/000 ریال نقد، که به علت محدویت تراکنش مالی و رویه عرفی موجود در مشاورین املاک و مقدور نبودن پرداخت از طریق پوز ، چک یک روزه به تاریخ 1401/07/07گرفتم و این چک در تاریخ 1401/07/07 وصول گردید. و برای مابقی ثمن معامله دو فقره چک به مبلغ 20/000/000/000ریال به تاریخ 1401/09/06 و چک دوم به مبلغ 12/500/000/000 ریال به تاریخ 1401/0915، در مبایعه نامه هر سه فقره چک قید شده است. و بنده در مبایعه نامه این شرط را درج کردم. "چنانچه چکهای قید شده در مبایعه نامه در تاریخ های قیده شده پاس نگردد، معامله فسخ گردیده و خریدار موظف است 20% ثمن معامله را به عنوان جبران ضررو زیان به فروشنده پرداخت نماید". خریدار فقط چک بخش نقدی معامله، 3/000/000/000 ریال را پاس نموده و دو فقره چک دیگر را پاس ننموده است . و دو روز بعد از پاس نشدن چکها اظهار نامه برای خریدار ارسال فرستادم . آیا می توانم با این شرط معامله را فسخ کنم. و آیا می توانم با ستناد به ماده 10، 219 و رای وحدت 810 و رای وحدت رویه 805 معامله را فسخ و وجه التزام را مطالبه کنم . و آیا برای شهرستان هم وکالت قبول می کنید.
با تشکر

پاسخ ها :

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام ، قابلیت فسخ دارد ، در صورت لزوم با مراجعه حضوری به دفتر مدارک قابل بررسی می باشد