مشاوره حقوقی رایگان - افزایش بیش از حد اجاره ی مغازه

با عرض سلام و خسته نباشید،
من اول فروردین سال 1401 یک مغازه اجاره کردم برای فروش کمد و ... دویست میلیون پول پیش دادم و ماهانه پنج میلیون. صاحب مغازه به من گفت هر چند سال خواستی میتونی اینجا کارکنی و مشکلی نیست ولی بنگاه قرداد یک ساله نوشت و گفت قانون اجازه نمیده بیشتر از یک سال بنویسم. من هم تقریبا پنجاه میلیون خرج تابلو و چیزهای دیگه کردم. حالا یک ماه و نیم مونده به اتمام قرارداد صاحب مغازه میگه باید از سال بعد اجاره رو سه برابر کنی (یعنی دویست میلیون پیش و پانزده میلیون ماهانه) یا اینکه سر موقع مغازرو تخلیه کنی ، یک روزهم بهت مهلت اضافی نمیدم.
سوال من این هست: آیا قانونی برای افزایش اجاره مغازه وجود داره ؟ یا اینکه صاحب مغازه هر قدر خواست میتونه افزایش بده؟

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بوسیله اظهار نامه موافقت خود را با افزایش 25 درصد یا 20 درصد ( حسب مورد) به اجاره و ودیعه به موجر اعلام کنید و از وی شماره حساب جهت واریز را بخواهید .‌ روال چنین است که ظرف یک ماه از انقضای قرارداد باید در صورت عدم توافق با موجر باید مبلغ را به صندوق دلدگستری واریز کنید