مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج در زمان عده

خانمی که ازدواج موقت داشتند و پس از فسخ نکاح موقت 7 روز بعد با شخصی ازدواج دائم نمودند اگر شوهر قبلی آن خانم شکایت نماید آیا ازدواج ابطال میشود و آیا مجازاتی برای آن خانم و شهوهر جدیدش در نظر میگیرند با توجه به اینکه هیچ گونه جهلی نسبت به زمان عده نداشتند چون خانم ازدواج چهارمش هست و آقا ازدواج سومش

پاسخ ها :

مریم محمدی

سرکار خانم مریم محمدی :

ماده 644 قانون مجازات اسلامی

کسانی که عالما مرتکب یکی از اعمال زیر شوند به حبس از شش ماه تا دو سال و یا از سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم‌ میشوند:

1 – هر زنی که در قید زوجیت یا عده دیگری است خود را به عقد دیگری درآورد در صورتیکه منجر به مواقعه نگردد.

2 – هر کسی که زن شوهردار یا زنی را که در عده دیگری است برای خود ترویج نماید در صورتیکه منتهی به مواقعه نگردد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام شوهر سابق اساسا در چنین دعوایی ذینفع نیست و شکایت او نتیجه ای ندارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اصولا چنین دعوایی از شوهر سابق پذیرفته نمیشود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر مرد نیز از عده بودن زوجه اطلاع داشته باشد ازدواج باطل است و برای هر دو آنها مجازات نیز تعیین می شود.
مگر اینکه زن ادعا کند صیغه خیلی وقت پیش فسخ شده است که در این صورت مشکلی برای آنها پیش نمیاد.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
شوهر سابق نمی تواند در این خصوص شکایت کند چون نکاح موقت طبق صورت سوال فسخ شده و در فسخ نکاح عده رجعی نیست که شوهر احتمال بازگشت و رجوع را داشته باشد
وی نکاح فی مابین شما و همسر فعلی تان شرعا غلط بوده و متاسفانه زنا صورت گرفته است

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی هردو ایشان قانونا مرتکب جرم و قابل مجازات می باشند ولیکن شوهر سابق دراینخصوص ذینفع نبوده و شکایت ایشان پذیرفته نیست.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مرتکب جرم شده اند لکن نکاح قابل ابطال نمی‌باشد