مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج رسمی بدون اذن پدر

سلام. ما یک خانم و آقا هستیم. سن خانم 32 و سن آقا 40 سال هستش. به دلیل یکسری مشکلات شخصی همسرم مدت چند سالی هستش که ترک خانه پدری کرده و شاغل و مستقل شده و قطع ارتباط کرده است. اما ما برای ثبت ازدواجمون به اجازه پدر ایشون نیاز داریم، چند دفترخانه ازدواج مراجعه کردیم میگن اجازه پدر الزامی هستش، و نهایتا اگر نتونستین باید نامه ازاله بکارت بگیرین از پزشک قانونی. این حرکت خیلی زشته و من دوست ندارم به دختری که بهش علاقه دارم اینطوری ضربه روحی بزنم. عاقد هم اصرار و پافشاری داره روی تهیه این نامه ازاله بکارت.

شما به عنوان یک کارشناس حقوقی میتوانید راهکار دیگری به ما پیشنهاد کنید؟ من در جاهای مختلف مطالعه کرده ام که واقعا نیازی به اینهمه سختگیری و آزار روحی نیست، وقتی دختر و پسری که به سن قانونی رسیده و راضی هستند می‌توانند عقد کنند و نهایتا اگر پدر روز عقد غایب بودند بازهم صیغه عقد جاری میشه. اما عاقد اصرار داره روی این موضوع که من برم نامه ازاله بکارت از پزشک قانونی بگیرم، من از اینکه بخوام این حرکت رو در قبال همسر آینده خودم بکنم واقعا شرمسارم. لطفا منو راهنمایی کنید که چگونه میتوانم با خانمی که انتخاب کردم ازدواج رسمی بکنم؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر خانم واقعا باکره است دادخواست صدور حکم ازدواج را به دادگاه خانواده بدهد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
زوجه باید دادخواست الزام به تجویز اذن پدر به طرفیت پدر اقامه نماید و

و باید تمام مشخصات زوج و ...
به دادگاه ارائه نمایید و مهریه زوجه مشخص باشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
قاعدتا دختر خانمی که به سن بالای 30 سال رسیده نیازی به اذن پدر برای نکاح ندارد ولی خب برخی از دفترخانه ها روی این مساله حساسیت نشان می دهند
می توانید به دفترخانه های دیگری مراجعه نمایید
در غیر این صورت نهایتا باید درخواست اجازه نکاح تنظیم نمایید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

با اقامه دادخواست حقوقی به دادگاه نیازی به لین مارها و اخذ رضایت از پدر نیست

جواد قدرتی

جناب آقای جواد قدرتی :

خانم می تواند دعوای حقوقی تنفیذ ازدواج نمایند و دادگاه اگر دلایل پدر را کافی ندانست می تواند حکم به ازدواج بدون اذن پدر بدهد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛
اگر ازدواج بدون اذن ولی هم صورت گیرد و زوجین پس از عقد (حتی غیر رسمی) رابطه زناشویی ایجاد کنند؛ سپس ولی از دادگاه ، ابطال عقد نامه آن ها را بخواهد ، ابطال عقد نامه صورت می گیرد ، اما چون قبلاً دختر شوهر کرده و عنوان باکره بودن در مورد او صدق نمی کند، دیگر بار برای رسمی شدن عقد ازدواج نیاز به اذن ولی ندارد، رأی وحدت رویه این موضوع را چنین مطرح کرده ، دختری که به عمل غیر مشروع عنوان باکرگی را از دست داده ، نیاز به اذن ولی ندارد.

در نتیجه منظور از « ولایت در ازدواج » ولایت مطلق نیست ، بلکه نوع خاصی از ولایت است. نکاح دختر بالغ به ایجاب و قبول زوجین واقع می گردد، اذن ولی جزء اخیر علت تامه است و تنها به عقد اعتبار می بخشد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

مراجعه به پزشك شرمساري ندارد
گواهي بگيريد و عقد ازدواج قانوني نماييد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

از طریق دادگاه جهت تجویز ازدواج اقدام نمایید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام طبق تشریفات قانونی عمل کنید تا بعدا مشکلی ایجاد نشود

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

خانم دادخواست الزام به اجازه اذن پدر بدهد شما را معرفی کند و جهات و شرایط ازدواج را تعیین نماید..

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام بهتر است در ابتدا با یک مشاور خانواده صحبت کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

درخواست اجازه نکاح تنظیم نمایید