مشاوره حقوقی رایگان - سفته بابت ضمانت چک که در سر رسید پاس نشده و برگه خورد

سلام. بنده بابت طلب از شخصی 5م تمن چک گرفتم و 5م تمن سفته گرفتم که روی سفته امضاء و اثر انگشت زده و پشت سفته نوشته بابت ضمانت چک شماره فلان که بالا گفتم و چک مورد نظر در تاریخ سر رسید چک پاس نشدو برگه خورد و بنده شکایت کردم و بعد از 3سال دوندگی اصل پول و تاخیر تادیه و هزینه دادرسی رو گرفتم حالا میخواهم بدونم که میتوانم رو سفته هم اقدام کنم و مبلغ رو بگیرم یا خیر، تو عرایض ام گفتم که چک در موقع مقرر پاس نشد و برگشت خورد و بعد از شکایت بنده طرف مقابل اصل پول و تاخیر تادیه و هزینه دادرسی و نیم عشر دولتی رو داده و تسویه شده است به اجرا گذاشتن سفته بابت ضمانت چکو چک یاد شده نیز استرداد شده به طرف مقابل و من حالا میخواهم بدونم که چطوری باید رو سفته اقدام کنم البته
چون طرف رفته از دست من شکایت کرده خیانت در امانت آیا من میتوانم سفته رو پول کنم یا خیر

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر سفته بابت ضمانت بوده در حد سند عادی قابل مطالبه است و در مورد خیانت در امانت نیز اگر عنصر امانت و سپردان محرز نباشد جرم محقق نیست

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
باید به اندازه بدهی خودتان با قید ضمانت سفته را واخواست می کردید
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درخواست مشاوره نمایید تا موضوع شما مورد برسی قرار بگیرد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده به نظر امکان مطالبه وجه سفته وجود ندارد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

وقتی بابت ضمانت بوده و به هر ترتیب مبلغ دریافت نمودید نمی توانید نسبت به سفته اقدام نمایید

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام سفته امانت نبود بلکه به عنوان ضمانت بوده و شما می توانید مبلغ آن را وصول کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر مطلقا

اگر سفته به عنوان ضمانت به شخصی داده است فقط در صورتی دارنده سفته میتواند مبلغ سفته را مطالبه نماید که اصل تعهد انحام نشده باشد

و چون اصل مبلغ بدهی به شما پرداخت شده است در صورتی که شما مطالبه مبلغ سفته را نمایید مرتکب جرم خیانت در امانت شده اید و مجازات حبس خواهد داشت

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

باتوجه به توضیحات شما و برگشت چک و اقدامات قضایی جهت وصول وجه ، بله

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر مطلقا مبلغ سفته قابل مطالبه نیست

اگر سفته ضمانتی باشد در صورتی که شما دادخواست مطالبه مبلغ سفته را مطرح نمایید جرم خیانت در امانت محسوب میشود و مجازات حبس خواهد داشت

زیرا شما اصل مبلغ بدهی خود را دریافت کرده اید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

شما که خیانت نکردید ، اون هیچ، اما اینکه شما بتوانید وجه سفته را نقد کنید یانه ، دو نظر وجود دارد یکی میگه نه، یکی میگه آری

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام فعلا تا تعیین نتیجه شکایت کیفری صبر کنید