مشاوره حقوقی رایگان - تفسیر ماده 1190 قانون مدنی

با سلام. در این ماده میگوید ممکن است پدر یا جد پدری به کسی که به سمت وصایت تعیین کرده اختیار تعیین وصی بعد از فوت خود را برای مولی علیه بدهد سوال این است که آیا از مفهوم مخالف این ما ده اینگونه میشود استدلال کرد که اگر موصی به وصی اختیار تعیین وصی بعد از فوت وصی را نداده باشد یا دراین موضوع سکوت کرده باشد وصی دیگر نمی تواند بعد از مرگ خودش وصی دیگری اختیار کند و با مرگ وصی انجام وصیت هم ناتمام مانده و کان لم یکن میشود یا اینکه این ماده منحصر به وصایت پدر و جد پدری بوده و در مورد سایر وصایت ها کاربرد نداشته و در سایر موارد میشود بعد از مرگ وصی از طریق دادگاه و به درخواست ذی نفع یا دادستان به جای وصی که فوت شده وصی دیگری را حاکم شرع قرار داده و انجام وصیت مسلمان را که امری واجب است ناتمام نگذاشته و جامه عمل پوشانید

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام ودرود،تعیین وصی صرفا با پدر وجد پدری است واگر طبق وصیت،وصی حق تعیین وصی بعدی رانداشته باشد،بافوت وی،وصایت تمام می شود.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
تعیین وصی با پدر یا جد پدری است در صورتیکه در زمان تعیین وصی از جانب پدر ، جد پدری در قید حیات باشد انتخاب وصی بلا جهت است و اگر وصی تعیین گردد و انتخاب وصی ما بعد خودش را نیز نداشته باشد بعد از فوت او وصایت منتفی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله اگر وصی حق تعیین وصی بعد از خودش را نداشته باشد با فوت وصی ، وصایت تمام میشود و دادستان حق تعیین وصی بعدی
را نخواهد داشت
و انجام مورد وصیت ، بر عهده فرزندان میباشد

و طبق قانون وصی فقط حق دخالت در ، تا 1/3 اموال را خواهد داشت
و در مورد ماترک زاید بر 1/3 باید طبق وصیت نامه و قانون عمل بشود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
در فقه اتفاق نظر در این رابطه وجود ندارد ولی بیشر متاخران وصایت را تنها ناظر به اجرای مفاد وصیت می بینند نه تعیین سرنوشت آن . موصی در اجرای وصایا به شخص وصی نظر دارد و اجرای آخرین خواسته های خود را به او می سپارد و راضی به تفویض آن به دیگران نیست . ( نظر دکتر کاتوزیان کتاب درس هایی از شفعه وصیت ارث)

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

بر اساس است این ماده ممکن است پدر و یا جد پدری
به کسی که به سمت وصایت معین کرده
اختیار تعیین وصی بعد از فوت خود را برای مولی‌علیه بدهد.