مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار امر مختومه

با سلام
بنده از شخصی با موضوع مزاحمت ناموسی و تهدید به قتل شکایت کردم که ضرب و جرح و برگه پزشکی قانونی خودم و همسرم نیز پیوست دارد و یک شاهد هم دارم که حمله متهم به همسرم را در دادگاه شهادت داده و ثبت شده وبرای متهم احضاریه آخرین دفاع ابلاغ شده است .
یک ماه بعد دوباره ازهمان شخص با همان اتهام شکایت کردم ولی این باردرگیرنشدیم . ولی شکایت دوم را پیگیری نکردیم وقرارمنع تعقیب به دلیل عدم کفایت دلیل و عدم پیگیری صادروپس از اعتراض بنده قرار در دادگاه کیفری دو قطعی شده.
حال؛
اولا؛ آیامتهم می تواند به استناد اعتبار امر مختومه قرار منع تعقیب از دادگاه؛ در مورد پرونده اول قرار موقوفی تعقیب بگیرد؟ و شکایت اول من بدون نتیجه بماند؟
دوما؛ آیا دفاع من از همسرم دفاع مشروع هست و ضرب و جرح متهم شامل دیه نمی شود؟
سوما؛ اگر قرار موقوفی تعقیب صادر شود دیه من و همسرم ملغی می گردد؟
شایان ذکر است بازپرس پرونده از من و همسرم و خوانده کفالت گرفته.
در ضمن اگر جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر شده چرا تا حالا قاضی حکم نداده است؟
باتشکر

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

... در ادامه پاسخ قبل که سهوا کامل ارسال نشد عر ض میکنم ... اگر ارتکاب عمل مجرمانه در زمانهای مختلف باشد ، مشمول اعتبار امر قضاوت شده نیست.
در دفاع مشروع باید راه دیگری برای دفع خطر نباشد مثلا راه فرار نباشد و با حمله باید متناسب باشد و غیره. بنابراین به نطر می رسد شما هم بابت ایراد ضرب و جرح محکوم به دیه خواهید شد.
با توجه به تراکم پرونده ها تاخیر در صدور رای طبیعی است. صبور باشید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
باید برسی بشود تا بتوان نظر قطعی داد