مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام خانوادگی

با سلام پدر میتواند بدون اینکه نام خانوادگی خود را تغییر دهد نام خانوادگی فرزندانش را تغییر دهد.

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله نیاز ب تعیین اولویت صاحب نام در اداره ثبت احوال دارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود با رعایت مقررات مربوطه بله امکان پذیر است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام ،،،افراد به دلایل مختلف ممکن است تصمیم به تغییر نام خانوادگی و نام فامیل خود نموده و بخواهند شناسنامه خود را در این خصوص اصلاح کنند این دلایل میتواند دو کلمه ای بودند یا داشتن معنی مستهجن و مزمون یا خارجی بودن و یا اینکه دارنده فامیل مشابه فرد بد نامی باشد. اصولا تغییر نام فامیل در صورتیکه مستندا به مواد 40 و 41 و 42 قانون ثبت احوال باشد به صرف یک درخواست به اداره ثبت احوال انجام میشود و در صورتیکه اداره ثبت احوال تفسیری ارائه دهد که مخالف خواست متقاضی بوه و یا به هر دلیل از اعمال قانون اجتناب ورزد متقاضی تغییر نام خانوادگی می تواند با مراجعه به دادگاه عمومی اجبار اداره ثبت احوال به انجام درخواست خود را تقاضا کند. قاضی دادگاه عمومی در صورتیکه درخواست را موجع تشخیص دهد به اداره ثبت احوال دستور تغییر و اصلاح شناسنامه و درج نام خانوادگی جدید مورد انتخاب متقاضی را می دهد.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر اولاد زیر 18 سال تمام باشد امکان پذیر نیست