مشاوره حقوقی رایگان - سرپرستی مادر برای اداره امور زندگی با حضور و وجود پدر آلزایمری

پدری 75 ساله دارم که در قید حیات هستند اما آلزایمر دارند . ( شروع آلزایمرش حدود 2 سال می شود ) . مادرم هم بی سواد و کم رو است .
امور اداره خانواده پدرم ( شامل پدر و مادر ) را یکی از پسرانش انجام می دهد . امور اصلی شامل کشت یا اجاره زمین کشاورزی و دخل وخرج خانه و امور عادی جاری زندگی است .
این انجام دادن کارها به صورت قرارداد نیست و آن پسرش پول و ماشین و حقوق دارد کارها را انجام می دهدو بچه های دیگر ندارند و شاگرد مغازه هستند جلو نمی افتند .
یک سالی هم می شود که یک زمین کشاورزی ( نیم هکتار ) نزدیک شهر به صورت ارث به پدرمان رسیده و آن زمین ارزش بالایی دارد (متری حدودیک میلیون ودویست هزار تومان) . آن زمین قطعه بندی شد و پدر به هر یک از فرزندان یک قطعه زمین دادند و دو قطعه هم به مادرمان . تعداد 9 قطعه هم در اختیار خودش هست .

الان که پدرم دچار آلزایمر هستند . مادر و دیگر فرزندان دوست دارند اداره امور خانه به فرزند دیگر سپرده شود . پسر قبلی با دیگر فرزندان مشورت نمی کند و خود را عقل کل و به صراحت خود را از دیگران داناتر می داند .
الان خرج زندگی با اجاره زمین کشاورزی و فروش زمین قطعه بندی شده راحت تر است و مادرم نیازی نیست چشم و دست اش به حقوق و کمک پسرش باشد .

آیا الان مادر و دیگر فرزندان می توانند سرپرستی امور خانه را به فرزند دیگر بسپارند ؟
بین خودشان صورتجلسه ای بنویسن و یکی دیگر از پسرها را برای اداره امور خانه پدر معرفی کنند ؟
آن پسر قبلی احتمالاً خواهد گفت قبل تر که پدرتان پول نداشت زحمت پدر با من بود حالا که زمین متری دارد ، می خواهید جلو بیائید و اداره خانه پدر را به عهده بگیرید .
البته هزینه های خودش را یادداشت و زمان اجاره ی زمین برمی دارد (قرض می داد)
فرزندان دیگر ، با مشورت نکردن وی مشکل دارند و وی در هزینه ها صرفه جویی نمی کند و خود مادر هم دوست دارد یکی دیگر از پسرهاش در کنارش باشد .

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام با توجه به حجر پدر ، امکان فروش زمین پدر وجود ندارد
و در صورت فروش ، معامله باطل است

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

با توجه به حجر پدر ، امکان فروش زمین پدر وجود نداردمعاملات محجور باطلند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

نمی توان شخصی را که محجور است اموالش را فروخت زیرا این قراردادباطل است مگر از راه قانونی

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
باید حکم حجر بگیرید تا برای وی قیم تعیین شود و قیم می تواند اموال محجور را اداره کند.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله با اثبات حجر پدر و از طریق اداره سرپرستی

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

پدر شما محجور محسوب میشود و اگر امواش را بفوشند معامله باطل است

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام ، در وهله اول دادخواست صدور حکم حجر مطرح کنید و پس از صدور گواهی حجر طبق توافق و تفاهم به عمل آمده مابین خانواده می توانید یک نفر که مصلحت پدر و اموال پدر در نظر می گیرند دادخواست نصب قیم مطرح شود و شخص امین را به عنوان قیم معرفی کنید

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

با توجه به حجره پدر امکان فروش زمینه پدر وجود ندارد در صورت فروش قطعاً معامله باطل می گردد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

با توجه به حجر امکان فروش نمی باشد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اول باید تقاصای صدور حکم حجر پدرتان را از دادگاه بخواهید