مشاوره حقوقی رایگان - رمز ارز

آیا رمز ارز مالیات دارد؟
اگه دارد باید قبل فعالیت جایی ثبت نام کرد؟
مالیات از چقدر درامد حساب میشود؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

در ماده 93 این قانون آمده است که درآمدی که شخص حقيقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غير از موارد مذکور در سایر فصل ‌های این قانون در ایران تحصيل کند پس از کسر معافیت ‌های مقرر در این قانون مشمول ماليات بر درآمد مشاغل میباشد.«ازآنجاکه ارز مجازی در سایر فصل ‌های قانون نيامده است، درآمدهای ناشی از خرید آن میتواند در این ماده استنباط شود.

در ماده 94 این قانون نيز آمده است که» درآمد مشمول ماليات مؤدیان موضوع این فصل عبارت است از کل فروش کالا و خدمات به ‌اضافه سایر درآمدهای آنان که مشمول ماليات فصول دیگر شناخته نشده پس از کسر هزینه ‌ها و استهلاک ها مربوط طبق مقررات فصل هزینه‌ های قابل قبول و استهلاکات. با توجه به تجربه دیگر کشورها، فروش ارز مجازی به ‌عنوان فروش کالا درآمدی خواهد داشت که میتواند به ‌عنوان درآمد مشمول ماليات شخص حقيقی محاسبه شود. طبق ماده 97 این قانون سازمان امور مالياتی میتواند نحوه اخذ ماليات از ارزهای مجازی را مدیریت کند.روش های تعیین هزینه پایه در سرتاسر دنیا متفاوت است. برای مثال در ایالات متحده آمریکا از FIFO و Specific ID برای محاسبه سود و زیان استفاده می شود.مالیات ارزهای رمزپایه همچون دیگر انواع مالیات است. با این وجود مفهوم و نحوه محاسبه آن در هر کشور متفاوت است