مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع

در روستای خودمان چند نفر با خصومت قبلی قصد آزار و اذیت همسرم را داشتند و در حال ورود به عنف بودند و یکی شان هم اسلحه شکاری بدست داشت . من هم برای دفاع اقدام به تیراندازی بی هدف نمودم که چند ساچمه به پای یکی شان خورده در قرار تحقیقات محلی که خود دادیار پرونده انجام داده این جمله نوشته شده :((اهالی بالاتفاق گفتند ایشان افرادی ظالم و زورگو هستند و مدام اهالی روستا را اذیت می کنند اینبار هم قصد آزار و اذیت همسر وی را داشتند که او برای دفاع از ناموس خود اقدام به تیر اندازی کرد )) از اساتید بزرگوار در خواست دارم راهنمایی بفرمایند که شامل دفاع مشروع میشه یا نه؟دیه باید بدهم یا نه؟ خیلی متشکرم

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بستگی به نظر قاضی دارد دفاع مشروع باید متناسب با حمله باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با توجه به توضیحات شما ، ظاهرا
بله دفاع مشروع خواهد بود ولی دیه
باید پرداخت بشود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر ثابت کنید قصد ورود به منزل را داشتند بله دفاع مشروع محسوب می شود.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

باید تمام جوانب و مسائل بررسی گردد و اگر آنها با اسلحه شلیک کردند و شما نیز متقابلاً به عنوان دفاع کرده اید به نظر موضوع دفاع مشروع است در غیر اینصورت محکوم به پرداخت دیه وحسب مورد حبس یا جزای نقدی خواهید بود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اگر برای دفاع از ناموس مجبور بودید دفاع مشروع است.